مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

540
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

656
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر محلول پاشی پیش از برداشت سالیسیلیک اسید بر مقدار ترکیب های آنتی اکسیدانی و حفظ کیفیت پس از برداشت میوه کیوی

صفحات

 صفحه شروع 399 | صفحه پایان 410

چکیده

 محلول پاشی غلظت های مختلف سالیسیلیک اسید بر سیستم آنتی اکسیدانی و کیفیت پس از برداشت میوه کیوی مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور, غلظت های صفر (شاهد), 5/0, 1 و 5/1 میلی مولار سالیسیلیک اسید در دو مرحله (125 و 145 روز بعد از گل دهی) روی میوه ها محلول پاشی شد. میوه ها در زمان بلوغ تجاری (TSS= 6. 2 Brix) برداشت و به مدت 14 هفته در دمای 1± 5/1 درجه سلسیوس انبار شدند. ویژگی های مختلف میوه در زمان های صفر (قبل از شروع انبارمانی), 11 و 14 هفته پس از برداشت مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتیجه ها نشان داد که سالیسیلیک اسید سبب کاهش در از دست دهی وزن و تاخیر در پراکسیداسیون لیپیدهای غشا شد. بیشترین مقدار سفتی بافت میوه مربوط به تیمار 5/1 میلی مولار سالیسیلیک اسید و کمترین مقدار آن مربوط به تیمار شاهد بود. افزون بر این, میوه های کیوی تیمار شده با سالیسیلیک اسید به طور معنی داری مقدار کلروفیل کل, شاخص *L و *b بیشتر و مقدار شاخص *a, pH و ماده های جامد محلول کل (TSS) کمتری در مقایسه با شاهد داشتند. تیمار قبل از برداشت سالیسیلیک اسید سبب کاهش فعالیت میکروبی (log CFU g-1) میوه های تیمار شده در طی انبارمانی شد. هم چنین, بیشترین مقدار فنول کل و اسکوربیک اسید مربوط به تیمار 5/0 میلی مولار سالیسیلیک اسید و بیشترین مقدار ظرفیت آنتی اکسیدانی مربوط به تیمار 1 میلی مولار سالیسیلیک اسید بود که از این راه سالیسیلیک اسید موجب بهبود ترکیب های آنتی اکسیدانی میوه کیوی شد. در مجموع, به نظر می رسد محلول پاشی قبل از برداشت سالیسیلیک اسید روش مناسب و کاربردی برای حفظ کیفیت پس از برداشت میوه ها می باشد و با افزایش سیستم آنتی اکسیدانی در محصول ها, سبب تضمین بیشتر سلامت مصرف کننده خواهد شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیرزاد، فرهاد، و میردهقان، سیدحسین. (1398). تاثیر محلول پاشی پیش از برداشت سالیسیلیک اسید بر مقدار ترکیب های آنتی اکسیدانی و حفظ کیفیت پس از برداشت میوه کیوی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 20(4 )، 399-410. SID. https://sid.ir/paper/399966/fa

    Vancouver: کپی

    پیرزاد فرهاد، میردهقان سیدحسین. تاثیر محلول پاشی پیش از برداشت سالیسیلیک اسید بر مقدار ترکیب های آنتی اکسیدانی و حفظ کیفیت پس از برداشت میوه کیوی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1398؛20(4 ):399-410. Available from: https://sid.ir/paper/399966/fa

    IEEE: کپی

    فرهاد پیرزاد، و سیدحسین میردهقان، “تاثیر محلول پاشی پیش از برداشت سالیسیلیک اسید بر مقدار ترکیب های آنتی اکسیدانی و حفظ کیفیت پس از برداشت میوه کیوی،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 20، no. 4 ، pp. 399–410، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/399966/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button