مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

11,970
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,411
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی نوشیدنی شیر - آب انار در طی دوره نگهداری

صفحات

 صفحه شروع 340 | صفحه پایان 347

کلیدواژه

طرح آماری سطح پاسخ (RSM)Q3

چکیده

شیر و آب میوه به علت ارزش تغذیه ای فراوان مصرف گسترده ای در میان افراد جامعه دارند. آب انار علی رغم ویژگی های منحصر به فرد تغذیه ای, قدمت مصرف دیرینه ای در کشور ما دارد و محصول شیر- آب انار با خصوصیات تغذیه ای بالا می تواند برای آن دسته از مصرف کنندگان که همواره مشتاق تجربه طعم و فرمولاسیون تازه هستند تولید شود. نوشیدنی شیر - آب انار نوعی نوشیدنی شیر اسیدی است که یکی ازمشکلات مهم در تولید آن pH پایین این محصول است. در این تحقیق به منظور بهینه سازی فرمولاسیون نوشیدنی شیر - آب انار سه متغیر شامل میزان شیر, آب انار و پکتین انتخاب شدند. با استفاده از روش آماری سطح پاسخ (RSM) بهینه سازی فرمولاسیون و تعیین سطوح مطلوب هر متغیر انجام شد. به منظور بررسی اثر نگه داری محصولات, فرمولاسیون بهینه نوشیدنی شیر - آب انار به مدت چهل و دو روز در دمای یخچال انبارداری و خصوصیات فیزیکو شیمیایی آن بررسی شد. نتایج بدست آمده نشان داد که اثر میزان شیر, میزان پکتین و اثر متقابل متغیرها بر میزان رسوب و دو فازی نوشیدنی معنی دار بوده است. از لحاظ ارزش تغذیه ای تیمار حاوی 50% آب انار, 20% شیر, 30% آب, %0.63 پکتین مناسب تر بود و تولید این فرمول از نوشیدنی می تواند توصیه شود. یافته ها نشان داد که تولید نوشیدنی شیر - آب انار بدون رسوب و دو فاز شدن با استفاده از پایدار کننده پکتین امکان پذیر می باشد و انبارداری این محصول در یخچال بر روی خواص تغذیه ای آن اثر منفی ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    قاسم تبار، الناز، گلی، سیدامیرحسین، و نصیرپور، علی. (1392). بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی نوشیدنی شیر - آب انار در طی دوره نگهداری. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 9(4)، 340-347. SID. https://sid.ir/paper/488535/fa

    Vancouver: کپی

    قاسم تبار الناز، گلی سیدامیرحسین، نصیرپور علی. بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی نوشیدنی شیر - آب انار در طی دوره نگهداری. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛9(4):340-347. Available from: https://sid.ir/paper/488535/fa

    IEEE: کپی

    الناز قاسم تبار، سیدامیرحسین گلی، و علی نصیرپور، “بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی نوشیدنی شیر - آب انار در طی دوره نگهداری،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 4، pp. 340–347، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/488535/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button