مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

423
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

170
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر روغن های ذرت و ماهی سالمون بر یادگیری احترازی در موش صحرایی نر بالغ

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 63

چکیده

 با توجه به استفاده روزافزون از اسیدهای چرب اشباع و عوارض ناشی از مصرف زیاد آن ها در کل ساختارهای فیزیولوژیک بدن, بررسی اثرات اسیدهای چرب غیراشباع از جمله امگا-3 و امگا-6 و تناسب مصرف این دو با یکدیگر بر عملکردهای فیزیولوژیک بدن امری ضروری است, لذا این مطالعه با هدف بررسی اثر تداخل عمل روغن های ذرت و ماهی سالمون بر یادگیری احترازی در موش های صحرایی نر بالغ صورت گرفته است. در این پژوهش تجربی 72 سر موش صحرایی نر بالغ در گروه های تجربی, شاهد و کنترل مورد مطالعه قرار گرفتند. گروه کنترل تحت هیچ تیماری قرار نگرفت. گروه شاهد فقط 1 میلی لیتر آب مقطر, 6 گروه تجربی در دسته های مختلف, روغن ذرت را به میزان 0.5, 1 و 1.5 و روغن ماهی سالمون را به میزان 0.25, 0.5 و 0.75 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن و 1 گروه تجربی دیگر مقادیر 0.5 و 1.5 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن به ترتیب روغن ماهی سالمون و روغن ذرت را به صورت گاواژ روزانه به مدت 28 روز, دریافت نمودند. برای بررسی رفتار یادگیری احترازی, به کمک دستگاه شاتل باکس موش ها تحت آموزش قرار گرفتند و 24 ساعت بعد از آموزش موش ها تحت تست به خاطرآوری قرار گرفتند. داده ها با کمک آزمون آنووا, (ANOVA) توسط نرم افزار آماری SPSS-18 مورد ارزیابی آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که مصرف روغن های ذرت و ماهی سالمون به تنهایی باعث تقویت یادگیری می شود و مصرف هم زمان این دو به ترتیب با نسبت های 3 به 1, موجب تقویت بیشتر یادگیری احترازی نسبت به روغن های مذکور به تنهایی می گردد. اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 به نسبت 3 به 1 بیشترین اثر را در تقویت یادگیری احترازی دارند, لذا با انجام تحقیقات بیشتر می توان و با استفاده از نسبت های ذکر شده نسبت به تقویت یادگیری و پیش گیری از عوارض آلزایمر, از آن بهره برد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، سیدابراهیم، و حیدری، مژده. (1392). اثر روغن های ذرت و ماهی سالمون بر یادگیری احترازی در موش صحرایی نر بالغ. زیست شناسی جانوری تجربی، 2(1)، 57-63. SID. https://sid.ir/paper/490963/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی سیدابراهیم، حیدری مژده. اثر روغن های ذرت و ماهی سالمون بر یادگیری احترازی در موش صحرایی نر بالغ. زیست شناسی جانوری تجربی[Internet]. 1392؛2(1):57-63. Available from: https://sid.ir/paper/490963/fa

    IEEE: کپی

    سیدابراهیم حسینی، و مژده حیدری، “اثر روغن های ذرت و ماهی سالمون بر یادگیری احترازی در موش صحرایی نر بالغ،” زیست شناسی جانوری تجربی، vol. 2، no. 1، pp. 57–63، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/490963/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button