مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,094
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

735
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی کلاژن از ضایعات ماهی هوور دم دراز Thunnus tonggol (پوست، استخوان و باله ها)

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 82

چکیده

 پژوهش کنونی به منظور استخراج پروتئین کلاژن از پوست, باله و استخوان ماهی تون دم دراز با نام فارسی هوور (Thunnus tonggol) ورت گرفت. در فرآوری ماهی, مقادیر زیادی از ضایعات شامل آب و مواد جامد تولید می شوند و استخوان و پوست و باله ماهی حاصل از ضایعات فرآوری آبزیان را می توان به عنوان جایگزین منابع ژلاتینی و کلاژنی مذکور در نظر گرفت. نمونه های مورد استفاده در پژوهش حاضر از ضایعات کارخانه کنسرو ماهی بندرعباس تامین گردید. طی آزمایش به منظور استخراج کلاژن از هر ناحیه پوست, استخوان و باله ها با سه تکرار از آنها در آزمایشگاه مورد آزمایش و تجزیه شیمیایی قرار گرفت. همچنین میزان رطوبت, خاکستر, چربی, پروتئین و اسیدهای آمینه در این قسمت ها نیز سنجیده گردید. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که از نظر میزان رطوبت پوست ماهی هوور بیشترین درصد را به خود اختصاص داده در حالی که اختلاف معنی داری با میزان رطوبت باله و استخوان نداشت (P>0.05). علاوه بر این, خاکستر و چربی استخوان بیشترین میزان خاکستر را داشته و اختلاف معنی داری با پوست و باله نشان داد (P<0.05). پروتئین در پوست بیشترین میزان را داشت (P<0.05). در هر سه نمونه پوست, باله و استخوان ماهی هوور اسید آمینه گلیسین به عنوان اسید آمینه غالب بود و اسید آمینه هیدروکسی پرولین (شاخص اصلی کلاژن) در پوست نسبت به باله و استخوان مقادیر بالاتری را نشان داد (P<0.05). با توجه به نتایج حاصله می توان گقت: پوست ماهی هوور دارای مقادیر بیشتری از کلاژن در مقایسه با دو بخش دیگر است (P<0.05). همچنین الگوی الکتروفورز نشان داد که هیچ گونه اختلافی در الگوی کلاژن در پوست, باله و استخوان ماهی هوور وجود ندارد (P>0.05) و هر سه کلاژن به دست آمده دارای حداقل دو زنجیره a1 و a2 هستند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هاشمی جوکار، سمیرا، کامرانی، احسان، سالارزاده، علیرضا، و نخبه زارع، دلارام. (1393). جداسازی کلاژن از ضایعات ماهی هوور دم دراز Thunnus tonggol (پوست, استخوان و باله ها). اقیانوس شناسی، 5(17)، 75-82. SID. https://sid.ir/paper/492820/fa

    Vancouver: کپی

    هاشمی جوکار سمیرا، کامرانی احسان، سالارزاده علیرضا، نخبه زارع دلارام. جداسازی کلاژن از ضایعات ماهی هوور دم دراز Thunnus tonggol (پوست, استخوان و باله ها). اقیانوس شناسی[Internet]. 1393؛5(17):75-82. Available from: https://sid.ir/paper/492820/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا هاشمی جوکار، احسان کامرانی، علیرضا سالارزاده، و دلارام نخبه زارع، “جداسازی کلاژن از ضایعات ماهی هوور دم دراز Thunnus tonggol (پوست, استخوان و باله ها)،” اقیانوس شناسی، vol. 5، no. 17، pp. 75–82، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/492820/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button