مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

433
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

127
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ارتباط بین تحمل به شوری ژنوتیپ های مختلف گلرنگ در دو مرحله جوانه زنی و رشد رویشی

صفحات

 صفحه شروع 147 | صفحه پایان 158

چکیده

 این تحقیق طی دو آزمایش جداگانه به منظور ارزیابی واکنش ژنوتیپ های گلرنگ به تنش شوری در مراحل جوانه زنی و رشد رویشی و نیز تعیین ارتباط بین تحمل به شوری در این دو مرحله, انجام گرفت. در هر دو آزمایش 13 ژنوتیپ گلرنگ در دو سطح شوری صفر و 100 میلی مولار محلول کلرید سدیم مورد بررسی قرار گرفتند. آزمایش جوانه زنی در آزمایشگاه تحقیقات بذر و آزمایش ارزیابی رشد رویشی ژنوتیپ ها با استفاده از روش کشت هیدروپونیک در داخل گلخانه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان در سال 1389 انجام گرفت. در این تحقیق مقادیر مربوط به درصد و سرعت جوانه زنی, طول ساقه چه و ریشه چه, ارتفاع گیاه, سطح برگ, وزن خشک اندام هوائی و ریشه در اثر شوری کاهش یافت. تاثیر شوری بر نسبت وزن اندام هوائی به ریشه معنی دار نبود. برهمکنش شوری و ژنوتیپ بر درصد و سرعت جوانه زنی, طول ساقه چه و ریشه چه, ارتفاع گیاه و وزن خشک ریشه معنی دار بود. میزان کاهش وزن خشک اندام هوائی در شرایط شور نسبت به شاهد برای متحمل ترین ژنوتیپ (A1) حدود 32 درصد و برای حساس ترین ژنوتیپ (C121) حدود 60 درصد بود. در شرایط این آزمایش با در نظر گرفتن مجموع صفات اندازه گیری شده برای هر مرحله رشد به ترتیب ژنوتیپ های E1431, A1 و LRV51-51 در مرحله جوانه زنی و ژنوتیپ های IL111, A1 و اراک 2811 در مرحله رشد رویشی نسبت به سایر ژنوتیپ ها بیشترین تحمل را به شوری 100 میلی مولار کلرید سدیم نشان دادند. به طورکلی, به استثنای ژنوتیپ A1, بین تحمل به شوری ژنوتیپ های گلرنگ در مرحله جوانه زنی با تحمل به شوری در مرحله رشد رویشی همبستگی معنی داری مشاهده نشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گرجی، مرضیه، زاهدی، مرتضی، و عشقی زاده، حمیدرضا. (1393). ارزیابی ارتباط بین تحمل به شوری ژنوتیپ های مختلف گلرنگ در دو مرحله جوانه زنی و رشد رویشی. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 4(14)، 147-158. SID. https://sid.ir/paper/493136/fa

    Vancouver: کپی

    گرجی مرضیه، زاهدی مرتضی، عشقی زاده حمیدرضا. ارزیابی ارتباط بین تحمل به شوری ژنوتیپ های مختلف گلرنگ در دو مرحله جوانه زنی و رشد رویشی. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1393؛4(14):147-158. Available from: https://sid.ir/paper/493136/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه گرجی، مرتضی زاهدی، و حمیدرضا عشقی زاده، “ارزیابی ارتباط بین تحمل به شوری ژنوتیپ های مختلف گلرنگ در دو مرحله جوانه زنی و رشد رویشی،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 4، no. 14، pp. 147–158، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/493136/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button