مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

960
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

558
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات تنش شوری بر جوانه زنی، رشد رویشی و برخی خصوصیات فیزیولوژیکی ارقام کلزای پاییزه

صفحات

 صفحه شروع 191 | صفحه پایان 202

چکیده

 به منظور مطالعه آثار تنش شوری بر جوانه زنی, رشد رویشی و برخی از خصوصیات فیزیولوژیکی ارقام کلزا, آزمایشی در سال 1383 در دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان در دو مرحله جوانه زنی و رشد رویشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار انجام گرفت. ترکیبات تیماری شامل سطوح سه واریته (کبرا x رجنت, سرز و اکاپی), دو نوع نمک (کلرید سدیم و کلرید کلسیم) و چهار سطح شوری (12, 8, 4 و 0 دسی زیمنس بر متر) بودند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده ها نشان داد که سطوح مختلف شوری اثر بسیار معنی داری را بر درصد جوانه زنی, یک نواختی جوانه زنی, سرعت جوانه زنی, طول ریشه چه و طول ساقه چه در پایان مرحله جوانه زنی و وزن خشک ساقه, طول ساقه, قطر ساقه و تعداد گره در ساقه در مرحله رشد رویشی داشتند (p<0.001) ولی بین دو نوع نمک در هیچ یک از صفات اندازه گیری شده اختلاف معنی داری مشاهده نگردید. با افزایش شوری کلیه صفات مذکور کاهش یافتند به گونه ای که بالاترین میزان هر یک از صفات متعلق به تیمار شاهد و کمترین آن متعلق به تیمار 12 dS/m بود و تنها نشت یونی غشا با افزایش غلظت نمک به طور معنی داری افزایش یافت. مقایسه میانگین ها نشان داد در مرحله جوانه زنی, درصد جوانه زنی و یک نواختی جوانه زنی و در مرحله رشد رویشی تعداد گروه نسبت به سایر صفات کمتر تحت تاثیر شوری قرار گرفتند و تنها با افزایش شوری به 12 dS/m کاهش معنی داری را نشان دادند. هم چنین اختلافاتی بین ارقام از نظر کلیه صفات مورد مطالعه (به استثنای نشت یونی غشا) ملاحظه شد (P<0.001). با این وجود مقایسه میانگین ها نشان داد عکس العمل ارقام در دو مرحله جوانه زنی و رشد رویشی متفاوت و بدین صورت بود که در مرحله جوانه زنی از نظر کلیه صفات مورد مطالعه رقم سرز حساس ترین و رقم کبرا x رجنت مقاوم ترین بودند و اختلاف معنی داری بین ارقام اکاپی و کبرا x رجنت وجود نداشت. اما در مرحله رشد رویشی رقم اکاپی نسبت به رقم کبرا x رجنت رشد کمتری داشته و اختلاف معنی داری بین این دو رقم مشاهده گردید. بنابراین به نظر می رسد که ارزیابی عکس العمل صفات رشدی در  مرحله جوانه زنی برای تعیین تحمل به شوری ارقام کلزا موثر نباشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

شمس الدین سعید، محدثه، فرحبخش، حسن، و مقصودی مود، علی اکبر. (1386). اثرات تنش شوری بر جوانه زنی, رشد رویشی و برخی خصوصیات فیزیولوژیکی ارقام کلزای پاییزه. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 11(41 (الف))، 191-202. SID. https://sid.ir/paper/14651/fa

Vancouver: کپی

شمس الدین سعید محدثه، فرحبخش حسن، مقصودی مود علی اکبر. اثرات تنش شوری بر جوانه زنی, رشد رویشی و برخی خصوصیات فیزیولوژیکی ارقام کلزای پاییزه. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1386؛11(41 (الف)):191-202. Available from: https://sid.ir/paper/14651/fa

IEEE: کپی

محدثه شمس الدین سعید، حسن فرحبخش، و علی اکبر مقصودی مود، “اثرات تنش شوری بر جوانه زنی, رشد رویشی و برخی خصوصیات فیزیولوژیکی ارقام کلزای پاییزه،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 11، no. 41 (الف)، pp. 191–202، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/14651/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button