مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

391
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

156
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برآورد ارزش غذایی دو گونه از گیاهان دریایی قهوه ای و قرمز دریای عمان Sargassum illicifolium و Gracillaria cortica

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 90

چکیده

 هدف از این مطالعه بررسی کیفیت غذایی Sargassum illicifolium و Gracillaria corticaدو گونه از گیاهان دریایی منطقه ساحلی دریای عمان با توجه به امکان استفاده از آنها در تغذیه میگو است. ترکیب غذایی, مواد معدنی و محتویات ویتامینی, اسیدهای چرب آزاد, پروفایل اسیدهای آمینه مورد آنالیز آزمایشگاهی قرار گرفت. محتوای پروتئین و خاکستر, دو جزء اصلی این گیاهان را تشکیل دادند. S. illicifolium و G. cortica به ترتیب دارای %9.18±1.15 و %18.29±2.1 پروتئین و %29.15±3.43 و %23.11±1.43 خاکستر بر پایه وزن خشک بودند. اگر چه از نظر مواد معدنی, هر دو نوع گیاه غنی بوده و هر دو از نظر میزان ید ارزش بالایی دارند اما با این وجود, S. illicifolium از نظر داشتن پتاسیم, کلسیم و منیزیوم غنی تر و G. cortica از نظر داشتن بقیه مواد معدنی مورد مطالعه و به خصوص آهن و مس بسیار غنی تر است. کل اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری بر حسب گرم در 100 گرم نمونه S. illicifolium و G. cortica به ترتیب 4.7, 7.47, 7.67 و 13.8 به دست آمد که اختلاف معنی داری را نشان نداد (P>0.05). این دو گیاه دریایی کلیه اسیدهای ضروری مورد نیاز میگو را دارا هستند و از نظر تعادل این اسیدهای آمینه احتیاجات میگو را تامین می نمایند. کل اسیدهای اشباع, اسیدهای چرب غیر اشباع با یک باند دوگانه, با بیش از یک باند دوگانه بر حسب میلی گرم بر گرم وزن نمونه و نسبت DHA به EPA به ترتیب در S. illicifolium و 10.87 G. cortica و 1.11 : 2.76 و 1.06 : 0.513 و 3.66 : 0.4 و 1.33 هستند که در همه موارد اختلاف معنی دار بین این دو گیاه دریایی مشاهده می گردد. میزان ویتامین E, ویتامین C و تیامین بر حسب میلی گرم در 100 گرم ماده خوراکی در S. illicifolium و G. cortica به ترتیب 32.2±1.2 و 890±98 : 37.5±2.3 و 45±5.5 : 1200±55 و 71±9.1 که مشخصا هر سه ویتامین در G. cortica بیشتر از S. illicifolium هستند (P<0.05). حال آن که بقیه ویتامین ها مورد مطالعه از اختلاف معنی داری بین این دو گیاه برخوردار نبودند (P>0.05). در مقایسه ارزش غذایی آنها با جداول نیازمندی های غذایی میگو پاسفید غربی, هر دو گونه قابلیت استفاده در جیره غذایی این میگو را دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حافظیه، محمود، حسینی، سیدحسن، اژدری، دانیال، و حسین پور، حمیرا. (1393). برآورد ارزش غذایی دو گونه از گیاهان دریایی قهوه ای و قرمز دریای عمان Sargassum illicifolium و Gracillaria cortica. اقیانوس شناسی، 5(17)، 83-90. SID. https://sid.ir/paper/493382/fa

    Vancouver: کپی

    حافظیه محمود، حسینی سیدحسن، اژدری دانیال، حسین پور حمیرا. برآورد ارزش غذایی دو گونه از گیاهان دریایی قهوه ای و قرمز دریای عمان Sargassum illicifolium و Gracillaria cortica. اقیانوس شناسی[Internet]. 1393؛5(17):83-90. Available from: https://sid.ir/paper/493382/fa

    IEEE: کپی

    محمود حافظیه، سیدحسن حسینی، دانیال اژدری، و حمیرا حسین پور، “برآورد ارزش غذایی دو گونه از گیاهان دریایی قهوه ای و قرمز دریای عمان Sargassum illicifolium و Gracillaria cortica،” اقیانوس شناسی، vol. 5، no. 17، pp. 83–90، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/493382/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button