Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

492
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

220
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسانس مرزه همراه با جیره حاوی جو یا ذرت بر عملکرد، تخمیر شکمبه ای و فراسنجه های خونی بزغاله های بومی آذربایجان غربی

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 80

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی تاثیر استفاده از سطوح مختلف اسانس مرزه و نوع غله بر عملکرد, غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه و برخی فرآسنجه های خونی بزغاله های بومی آذربایجان غربی انجام گرفت. تعداد 36 راس بزغاله ماده با میانگین وزن 18±2.26 کیلوگرم در یک آزمایش فاکتوریل 3×2 در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی به مدت 11 هفته مورد استفاده گرفت. جیره های آزمایشی حاصل ترکیب سه سطح اسانس مرزه (صفر, 200 و 400 میلی گرم در روز) و دو نوع غله ذرت و جو بود. بزغاله ها در قفس های انفرادی نگهداری شده و به طور آزاد به آب و غذا دسترسی داشتند. نتایج نشان داد که سطوح مختلف اسانس مرزه و نوع دانه غلات تاثیر معنی داری بر افزایش وزن, مصرف ماده خشک و ضریب تبدیل خوراک نداشت. اما نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه تحت تاثیر سطوح مختلف اسانس قرار گرفت (P<0.05), به طوری که پایین ترین غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه در بزغاله های تغذیه شده با سطح 200 میلی گرم اسانس مرزه مشاهده شد. pH مایع شکمبه به طور معنی داری با مصرف جیره های بر پایه دانه جو کاهش یافت (P<0.05). غلظت پلاسمایی کلسترول, تری گلیسرید, VLDL, LDL, HDL, اسیدهای چرب آزاد خون, بتا هیدروکسی بوتیریک اسید و کراتینین تحت تاثیر هیچ کدام از فاکتورهای آزمایش قرار نگرفت (P>0.05). نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از اسانس مرزه ممکن است سبب تغییر در متابولیسم نیتروژن و کاهش تجزیه پروتیئن ها در شکمبه گردد, در حالی که غلظت فراسنجه های خونی تحت تاثیر فاکتور های آزمایش قرار نگرفت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طلاتپه، امیر، فرهومند، پرویز، علی جو، یونس علی، قادرزاده، محمد، پیوستگان، سینا، و نوروزی، اسلام. (1393). اثر اسانس مرزه همراه با جیره حاوی جو یا ذرت بر عملکرد, تخمیر شکمبه ای و فراسنجه های خونی بزغاله های بومی آذربایجان غربی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، -(102)، 71-80. SID. https://sid.ir/paper/493792/fa

    Vancouver: کپی

    طلاتپه امیر، فرهومند پرویز، علی جو یونس علی، قادرزاده محمد، پیوستگان سینا، نوروزی اسلام. اثر اسانس مرزه همراه با جیره حاوی جو یا ذرت بر عملکرد, تخمیر شکمبه ای و فراسنجه های خونی بزغاله های بومی آذربایجان غربی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1393؛-(102):71-80. Available from: https://sid.ir/paper/493792/fa

    IEEE: کپی

    امیر طلاتپه، پرویز فرهومند، یونس علی علی جو، محمد قادرزاده، سینا پیوستگان، و اسلام نوروزی، “اثر اسانس مرزه همراه با جیره حاوی جو یا ذرت بر عملکرد, تخمیر شکمبه ای و فراسنجه های خونی بزغاله های بومی آذربایجان غربی،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. -، no. 102، pp. 71–80، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/493792/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا