مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

391
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

197
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی غلظت سرب، نیکل و جیوه در پساب و عضله سه گونه ماهی گل خورک (Boleophthalmu Dussumieri)، ساردین (Sardinella Melanura) و شوریده (Otolithes Ruber) در خور موسی

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 68

چکیده

 ماهی گل خورک (Boleophthalmus Dussumieri), ساردین (Sardinella Melanura) و شوریده (Otolithes Ruber) در محل خروجی پساب کارخانه پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) واقع درخور موسی در تابستان سال 1392 انجام گرفت. نمونه برداری آب از فواصل 0, 150, 300, 450 و 600 متری از محل خروجی پساب کارخانه در سه تکرار انجام شد. صید ماهی در نزدیک ترین محل به خروجی انجام و از هرگونه ماهی 30 عدد صید و نمونه مرکب تهیه شد. بافت عضله ی ماهی جداسازی و پس از هضم با اسید, میزان فلزات سنگین با استفاده از دستگاه جذب اتمی قرائت گردید. نتایج آزمایش میانگین غلظت سه فلز سنگین سرب, نیکل و جیوه را در آب به ترتیب 76.98, 169.72 و 0.873 میکروگرم بر لیتر نشان داد که غلظت جیوه بیش ازحد مجاز استاندارد سازمان بهداشت جهانی می باشد. در رابطه با غلظت فلزات در بافت عضله, نتایج آزمایش میانگین غلظت سرب در عضله ی هر سه ماهی را به ترتیب 632±2.52, 441±7.34 و 389±7.94 میکروگرم بر کیلوگرم و میانگین غلظت جیوه را برای این ماهیان به ترتیب 9.91±0.58, 19.5±2.93 و 47.1±1.48 میکروگرم بر کیلوگرم وزن خشک نشان داد که از حد استاندارد انجمن غذا و داروی آمریکا و سازمان بهداشت جهانی کمتر بود. همچنین نتایج آزمایش غلظت نیکل را در این ماهیان به ترتیب 972±8.14, 602±4.16 و 497±7.23 میکروگرم بر کیلوگرم وزن خشک نشان داد که بیش از حد مجاز سازمان بهداشت جهانی بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دانشیار، حسین، پناه پور، ابراهیم، و قنواتی، نوید. (1395). بررسی غلظت سرب, نیکل و جیوه در پساب و عضله سه گونه ماهی گل خورک (Boleophthalmu Dussumieri), ساردین (Sardinella Melanura) و شوریده (Otolithes Ruber) در خور موسی. اکوبیولوژی تالاب (تالاب)، 8(29)، 59-68. SID. https://sid.ir/paper/497559/fa

    Vancouver: کپی

    دانشیار حسین، پناه پور ابراهیم، قنواتی نوید. بررسی غلظت سرب, نیکل و جیوه در پساب و عضله سه گونه ماهی گل خورک (Boleophthalmu Dussumieri), ساردین (Sardinella Melanura) و شوریده (Otolithes Ruber) در خور موسی. اکوبیولوژی تالاب (تالاب)[Internet]. 1395؛8(29):59-68. Available from: https://sid.ir/paper/497559/fa

    IEEE: کپی

    حسین دانشیار، ابراهیم پناه پور، و نوید قنواتی، “بررسی غلظت سرب, نیکل و جیوه در پساب و عضله سه گونه ماهی گل خورک (Boleophthalmu Dussumieri), ساردین (Sardinella Melanura) و شوریده (Otolithes Ruber) در خور موسی،” اکوبیولوژی تالاب (تالاب)، vol. 8، no. 29، pp. 59–68، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/497559/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button