مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

502
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

179
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ساختار ژنتیکی صفات مرتبط با کیفیت نانوایی در گندم نان با استفاده از روش بای پلات و دی آلل

صفحات

 صفحه شروع 263 | صفحه پایان 277

چکیده

 به منظور برآورد خصوصیات ژنتیکی صفات مرتبط با کیفیت نانوایی از قبیل وزن هزار دانه, درصد پروتئین دانه, حجم رسوب زلنی, حجم نان, شاخص سختی بذر, درصد جذب آب آرد, عدد فالینگ, درصد گلوتن تر و ارتفاع رسوب SDS از شش رقم گندم تجاری به نام های اترک, اروند, زرین, کرج-3, Mv-17, نوید و نتاج آن ها در قالب یک طرح تلاقی نیمه دی آلل استفاده شد. آزمایش ها در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در ایستگاه تحقیقاتی ماهی دشت کرمانشاه طی سال های 89-1388 و 90- 1389 اجرا شد. داده های حاصل با روش بای پلات و هیمن تجزیه و تحلیل شدند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس مرکب داده ها نشان داد که بین ژنوتیپ ها برای کلیه صفات در سطح احتمال یک درصد تفاوت معنی داری وجود دارد. دو نسبت ژنتیکی s2SCA/ s2GCA و 2s2GCA/ (2s2GCA+s2SCA) و نشان دادند که سهم اثر افزایشی در کنترل صفات بیشتر بود. نتاج تجزیه بای پلات نشان داد که والدهای اترک, زرین و کرج-3 دارای بیشترین مقدار GCA در افزایش صفات مهم کیفی بودند. نتایج ترکیب پذیری خصوصی نشان داد که ترکیب های اترک×زرین, زرین×کرج-3, و اترک×کرج-3 دارای بیشترین مقدار SCA به منظور ارتقاء صفات کمی و کیفی بودند. آزمون های اپیستازی با استفاده از ضریب رگرسیون و تجزیه واریانس Wr-Vr نشان داد که مدل افزایشی-غالبیت برای صفات درصد پروتئین, حجم رسوب زلنی, سختی دانه, عدد فالینگ و درصد گلوتن تر کفایت می کند, اما در سایر صفات اثرات اپیستازی نیز وجود دارد. نتایج بدست آمده از تجزیه هیمن نشان داد که سهم اثرات افزایشی در کنترل صفات بیشتر از سهم اثرات غیرافزایشی است. بیشترین و کمترین میزان وراثت پذیری خصوصی به صفات درصد پروتئین و عدد فالینگ به ترتیب 75 درصد و 25 درصد تعلق گرفت. به علت انتقال ژن ها و اثر تجمعی آن ها در نسل بعد و بهبود صفات هدف, می توان از طریق گزینش در نسل های اولیه از این ارقام در افزایش صفات مرتبط با کیفیت نانوایی در برنامه اصلاح گندم نان استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صادقی، فرهاد، دهقانی، حمید، نجفیان، گودرز، و آقایی، مصطفی. (1391). ارزیابی ساختار ژنتیکی صفات مرتبط با کیفیت نانوایی در گندم نان با استفاده از روش بای پلات و دی آلل. تحقیقات غلات، 2(4)، 263-277. SID. https://sid.ir/paper/498800/fa

    Vancouver: کپی

    صادقی فرهاد، دهقانی حمید، نجفیان گودرز، آقایی مصطفی. ارزیابی ساختار ژنتیکی صفات مرتبط با کیفیت نانوایی در گندم نان با استفاده از روش بای پلات و دی آلل. تحقیقات غلات[Internet]. 1391؛2(4):263-277. Available from: https://sid.ir/paper/498800/fa

    IEEE: کپی

    فرهاد صادقی، حمید دهقانی، گودرز نجفیان، و مصطفی آقایی، “ارزیابی ساختار ژنتیکی صفات مرتبط با کیفیت نانوایی در گندم نان با استفاده از روش بای پلات و دی آلل،” تحقیقات غلات، vol. 2، no. 4، pp. 263–277، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/498800/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button