مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

478
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

579
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استخراج و خالص سازی آنزیم تریپسین از روده ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) و محاسبه پارامترهای سینتیک و نیمه عمر آن

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 110

چکیده

 در دهه های اخیر بازیافت و شناسایی آنزیم های گوارشی از ماهیان توجه زیادی را به خود جلب کرده است و کاربردهای جدیدی نیز برای این آنزیم ها در برخی از صنایع, از قبیل صنعت غذا و صنایع شوینده تعریف شده است. یکی از این آنزیم های استخراجی تریپسین است که در این پژوهش با استفاده از روش سه مرحله ای استخراج با بافر Tris– HCl 50 میلی مولار (حاوی 10 میلی مولارCaCl2 با pH 5/7), ترسیب با سولفات آمونیوم60% اشباع و کروماتوگرافی غربالی Sephadex G-75 از روده ماهی سفید استخراج و خالص سازی شد و در نتیجه آن بازده 52% و میزان تخلیص 78/25 برابر (fold) بدست آمد. پارامترهای سینتیکی Vmax و Km با استفاده از معادله میکائیلس-منتن برای سوبسترای BAPNA بترتیب 9958/2 میکرومول بر میلی گرم در دقیقه و 5350/0 میلی مول محاسبه گردید و Kcat نیز S-1 2568/6 بدست آمد. نیمه عمر تریپسین روده ماهی سفید نیز با استفاده از تبدیل نمودار فعالیت آنزیم (دقیقه) به نمودار لگاریتم طبیعی و محاسبه شیب آن برابر با 72/58 دقیقه برای سوبسترای BAPNA محاسبه شد. نتایج نشان داد که تریپسین روده ماهی سفید با سهولت و هزینه کم قابل جداسازی و خالص سازی است و از لحاظ سینتیکی کارایی بالاتری نسبت به تریپسین تجاری (خوک) دارد و قابلیت استفاده را در صنایع غذایی, صنایع شیلات, تهیه محیط کشت میکروبی و همچنین کاربرد درتحقیقات بیوتکنولوژی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاسبی، زهره، معتمدزادگان، علی، مدنی، رسول، و زمانی، عباس. (1398). استخراج و خالص سازی آنزیم تریپسین از روده ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) و محاسبه پارامترهای سینتیک و نیمه عمر آن. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 28(5 )، 101-110. SID. https://sid.ir/paper/4996/fa

    Vancouver: کپی

    حاسبی زهره، معتمدزادگان علی، مدنی رسول، زمانی عباس. استخراج و خالص سازی آنزیم تریپسین از روده ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) و محاسبه پارامترهای سینتیک و نیمه عمر آن. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1398؛28(5 ):101-110. Available from: https://sid.ir/paper/4996/fa

    IEEE: کپی

    زهره حاسبی، علی معتمدزادگان، رسول مدنی، و عباس زمانی، “استخراج و خالص سازی آنزیم تریپسین از روده ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) و محاسبه پارامترهای سینتیک و نیمه عمر آن،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 28، no. 5 ، pp. 101–110، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4996/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button