مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

510
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

170
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط ویژگی های عملکردی گونه چای کوهی (.Stachys lavandulifolia Vahl) با برخی ویژگی های خاکی و توپوگرافی (مطالعه موردی: مراتع انگمار، حوزه آبخیز لاسم)

صفحات

 صفحه شروع 342 | صفحه پایان 350

چکیده

 امروزه استفاده از شاخص های اکولوژیک برای شناخت وضعیت اکوسیستم ها و پایش و ارزیابی تغییرات ایجاد شده در طی زمان, به صورت امری متداول تبدیل شده است. لذا هدف از این تحقیق بررسی سطح برگ ویژه, ماده خشک برگ و ارتفاع گیاه چای کوهی و ارتباط آنها با برخی عوامل محیطی شامل خصوصیات خاک و توپوگرافی در مراتع انگمار حوزه آبخیز لاسم بود. برای تعیین خصوصیات خاک و بررسی ارتباط آنها با میزان سطح ویژه برگ, درصد ماده خشک برگ و ارتفاع گیاه,30 نمونه خاک از عمق 0-30 سانتی متری تهیه و ویژگی های فیزیکی و شیمیایی نمونه های خاک در آزمایشگاه اندازه گیری شد. برای تعیین عوامل فیزیوگرافی و خاک بر روی سطح برگ ویژه و ماده خشک برگ گونه چای کوهی, از آزمون مربع کای (ضریب همبستگی پیرسون) و رگرسیون چندگانه استفاده شد. نتایج آزمون مربع کای نشان داد که بین درصد ماده خشک برگ با عوامل توپوگرافی شامل ارتفاع از سطح دریا, جهت های جغرافیایی و شیب رابطه معنی داری وجود ندارد. بین عوامل خاکی (اسیدیته, نیتروژن و درصد شن) و سطح ویژه برگ ارتباط معنی داری مشاهد شد. هم چنین فاکتورهای اسیدیته, کربن آلی, فسفر و درصد رس با درصد ماده خشک برگ ارتباط معنی داری در سطح اطمینان 95 درصد داشتند. نتایج نشان داد که بین شاخص سطح برگ ویژه با ارتفاع گیاه sig=0.03 و  R2=0.417در سطح 5 درصد ارتباط معنی داری وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کارگر، منصوره، جعفریان، زینب، تمرتاش، رضا، و علوی، سیدجلیل. (1393). بررسی ارتباط ویژگی های عملکردی گونه چای کوهی (.Stachys lavandulifolia Vahl) با برخی ویژگی های خاکی و توپوگرافی (مطالعه موردی: مراتع انگمار, حوزه آبخیز لاسم). مرتع، 8(4)، 342-350. SID. https://sid.ir/paper/500177/fa

    Vancouver: کپی

    کارگر منصوره، جعفریان زینب، تمرتاش رضا، علوی سیدجلیل. بررسی ارتباط ویژگی های عملکردی گونه چای کوهی (.Stachys lavandulifolia Vahl) با برخی ویژگی های خاکی و توپوگرافی (مطالعه موردی: مراتع انگمار, حوزه آبخیز لاسم). مرتع[Internet]. 1393؛8(4):342-350. Available from: https://sid.ir/paper/500177/fa

    IEEE: کپی

    منصوره کارگر، زینب جعفریان، رضا تمرتاش، و سیدجلیل علوی، “بررسی ارتباط ویژگی های عملکردی گونه چای کوهی (.Stachys lavandulifolia Vahl) با برخی ویژگی های خاکی و توپوگرافی (مطالعه موردی: مراتع انگمار, حوزه آبخیز لاسم)،” مرتع، vol. 8، no. 4، pp. 342–350، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/500177/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button