Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

480
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

197
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تحمل ژنوتیپ های مختلف برنج به شوری آب آبیاری

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 به منظور بررسی پاسخ هفت ژنوتیپ برنج (خزر, SA13, دیلم, سنگ جو, سپیدرود, لاین 831 و T5), به سطوح مختلف شوری آب آبیاری و تعیین شاخص های تحمل آنها به شوری, آزمایشی به صورت گلدانی زیر باران گیر با آرایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در سه تکرار و پنج سطح شوری (1, 2, 4, 6 و 8 دسی زیمنس بر متر) در موسسه تحقیقات برنج کشور – رشت در سال 1390 اجرا شد. با استفاده از داده های عملکرد دانه در دو محیط با تنش شوری (8 دسی زیمنس بر متر) و بدون تنش (1 دسی زیمنس بر متر), شاخص حساسیت به تنش (SSI), شاخص تحمل (TOL), میانگین بهره وری تولید (MP), میانگین هندسی قابلیت تولید (GMP), میانگین هارمونیک (HM), شاخص تحمل به تنش (STI), شاخص عملکرد (YI) و شاخص پایداری عملکرد (YSI) محاسبه و میزان همبستگی آنها با عملکرد دانه برآورد شد. نتایج نشان داد که شاخص های تحمل و عملکرد دانه ژنوتیپ های مورد مطالعه, تفاوت بسیار معنی داری با یکدیگر داشتند. در بین شاخص های مورد استفاده, STI و MP توانایی بهتری در شناسایی ژنوتیپ های برنج متحمل به شوری داشتند. در این آزمایش, بیشترین عملکرد بوته در هر دو شرایط بدون تنش و تنش (به ترتیب 19.71 و 10.69 گرم), مربوط به لاین T5 بود. کمترین عملکرد بوته در شرایط بدون تنش مربوط به رقم های سنگ جو (12.42 گرم) و دیلم (11.84 گرم) بود. در شرایط تنش, کمترین عملکرد در رقم خزر (4.29 گرم) دیده شد. بیشترین درصد کاهش عملکرد با افزایش شوری مربوط به رقم خزر (69.49 درصد) و کمترین آن مربوط به رقم سنگ جو (31.48 درصد) بود. در کل, می توان لاین های T5 و 831 و رقم های سپیدرود و سنگ جو را به عنوان ژنوتیپ های احتمالا برتر در هر دو شرایط شور و غیر شور برای آزمایش های بعدی در نظر گرفت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفری راد، سمر، زواره، محسن، خالدیان، محمدرضا، و رضایی، مجتبی. (1394). ارزیابی تحمل ژنوتیپ های مختلف برنج به شوری آب آبیاری. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 5(17)، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/500580/fa

    Vancouver: کپی

    جعفری راد سمر، زواره محسن، خالدیان محمدرضا، رضایی مجتبی. ارزیابی تحمل ژنوتیپ های مختلف برنج به شوری آب آبیاری. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1394؛5(17):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/500580/fa

    IEEE: کپی

    سمر جعفری راد، محسن زواره، محمدرضا خالدیان، و مجتبی رضایی، “ارزیابی تحمل ژنوتیپ های مختلف برنج به شوری آب آبیاری،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 5، no. 17، pp. 1–12، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/500580/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا