Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,078
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

732
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره آبی مرزنگوش و اثر آن بر زنده مانی لاکتوباسیلوس پلانتاروم زیر گونه پلانتاروم در ماست پروبیوتیک کم چرب

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 107

چکیده

 با توجه به بروز و گسترش انواع بیماری ها, استفاده از فرآورده های غذائی فراسودمند, همچون محصولات پروبیوتیک, به دلیل دارا بودن اثرات سلامت بخش, بیش از پیش ضروری به نظر می رسد. گیاهان دارویی که غنی از ترکیبات فنلی و معطر هستند, علاوه بر اینکه می توانند به عنوان بهبود دهنده رشد پروبیوتیک عمل نمایند, می توانند به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی نیز مورد استفاده قرار بگیرند. در همین راستا از عصاره آبی مرزنگوش در غلظت های 3% و 5% وزنی/ وزنی در ماست حاوی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم زیر گونه پلانتاروم استفاده گردید. (نمونه شاهد بدون افزودن عصاره مذکور در نظر گرفته شد.) و اثر عصاره بر زنده مانی باکتری پروبیوتیک مورد نظر و فعالیت آنتی اکسیدانی در بازه های زمانی 1, 7, 14 و 21 در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. تعداد باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم و نیز فعالیت آنتی اکسیدانی نمونه های ماست با افزودن عصاره مرزنگوش نسبت به ماست شاهد به طور معنی دار افزایش یافت (0.05> p). تعداد باکتری های پروبیوتیک مورد نظر, با گذشت زمان نگهداری, بطور معنی دار کاهش یافتند (0.05> p). در حالیکه میزان فعالیت آنتی اکسیدانی در نمونه های مورد بررسی ابتدا روند نزولی معنی دار (0.05> p) و در ادامه روند صعودی داشت (0.05> p). در پایان دوره نگهداری در میزان فعالیت آنتی اکسیدانی تیمارهای شاهد و A1 تفاوت معنی داری مشاهده نشد (0.05< p) درحالیکه در تیمار A2 از این میزان به طور معنی دار کاسته شد (0.05> p).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وحیدمقدم، فریده، مرتضوی، سیدعلی، و قلعه موسیانی، زهره. (1397). بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره آبی مرزنگوش و اثر آن بر زنده مانی لاکتوباسیلوس پلانتاروم زیر گونه پلانتاروم در ماست پروبیوتیک کم چرب. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 10(1)، 97-107. SID. https://sid.ir/paper/502176/fa

    Vancouver: کپی

    وحیدمقدم فریده، مرتضوی سیدعلی، قلعه موسیانی زهره. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره آبی مرزنگوش و اثر آن بر زنده مانی لاکتوباسیلوس پلانتاروم زیر گونه پلانتاروم در ماست پروبیوتیک کم چرب. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1397؛10(1):97-107. Available from: https://sid.ir/paper/502176/fa

    IEEE: کپی

    فریده وحیدمقدم، سیدعلی مرتضوی، و زهره قلعه موسیانی، “بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره آبی مرزنگوش و اثر آن بر زنده مانی لاکتوباسیلوس پلانتاروم زیر گونه پلانتاروم در ماست پروبیوتیک کم چرب،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 10، no. 1، pp. 97–107، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/502176/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا