مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

814
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

301
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی خصوصیات شیمیایی، حسی و ماندگاری لاکتوباسیلوس پلانتاروم در آبمیوه هلو

صفحات

 صفحه شروع 342 | صفحه پایان 351

چکیده

 زمینه امروزه مصرف فراورده های غذایی پروبیوتیک مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به اینکه مصرف محصولات لبنی برای برخی افراد ممنوع است, نیاز به یک سری مواد غذایی جایگزین احساس می شود. میوه ها به دلیل نداشتن معایب محصولات لبنی برای تولید نوشیدنی های پروبیوتیک مناسب هستند. هدف در این مطالعه خصوصیات شیمیایی, حسی و ماندگاری باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم در آبمیوه هلو ارزیابی شد. مواد و روش ها این مطالعه آزمایشگاهی در آزمایشگاه ایمنی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی قزوین, در پاییز 1397 انجام شد. آبمیوه هلو از شرکت سن ایچ در ایران تهیه و به عنوان پایه ای برای تلقیح لاکتوباسیلوس پلانتاروم استفاده شد. قابلیت زنده مانی این باکتری, تغییرات میزان pH و اسیدیته در روزهای 1, 3, 5, 7 و 10 در دو نمونه تیمار و کنترل بررسی شد و نمونه ها در روز دهم ارزیابی شدند. داده ها وارد نسخه 23 نرم افزار SPSS شدند, آزمون های تی مستقل و تحلیل واریانس در سطح معنی دار 0/05>P انجام شد. یافته ها بعد از 10 روز نگهداری تعداد لاکتوباسیلوس پلانتاروم از 8/7 سیکل لگاریتمی به 8/4 سیکل لگاریتمی کاهش یافت. با افزایش زمان نگهداری, pH به طور معنی داری کاهش و اسیدیته افزایش یافت (0/05>P). خواص حسی محصول پروبیوتیک با محصول مشابه غیرپروبیوتیک تفاوت معنی داری نداشت و از نظر مصرف کننده قابل قبول بود (0/05

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حسین پور، آناهیتا، شهسواری، سعید، و محمودی، رزاق. (1398). ارزیابی خصوصیات شیمیایی, حسی و ماندگاری لاکتوباسیلوس پلانتاروم در آبمیوه هلو. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، 23(4 (پیاپی 105) )، 342-351. SID. https://sid.ir/paper/48862/fa

    Vancouver: کپی

    حسین پور آناهیتا، شهسواری سعید، محمودی رزاق. ارزیابی خصوصیات شیمیایی, حسی و ماندگاری لاکتوباسیلوس پلانتاروم در آبمیوه هلو. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین[Internet]. 1398؛23(4 (پیاپی 105) ):342-351. Available from: https://sid.ir/paper/48862/fa

    IEEE: کپی

    آناهیتا حسین پور، سعید شهسواری، و رزاق محمودی، “ارزیابی خصوصیات شیمیایی, حسی و ماندگاری لاکتوباسیلوس پلانتاروم در آبمیوه هلو،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، vol. 23، no. 4 (پیاپی 105) ، pp. 342–351، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48862/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button