مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,272
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

432
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی و مقایسه فرایند تخمیری تولید اسید لاکتیک توسط پنج سویه مختلف لاکتوباسیلوس در کشت غوطه ور ناپیوسته بر روی محیط آب پنیر

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 91

چکیده

 این پژوهش با هدف شناسایی بهترین سویه تولید کننده اسید لاکتیک از میان سویه های مختلف لاکتوباسیلوس متداول در تولید اسید لاکتیک انجام گرفت. پنج سویه لاکتوباسیلوس بولگاریکوس, لاکتوباسیلوس کازئی, لاکتوباسیلوس لاکتیس, لاکتوباسیلوس دلبروکی و لاکتوباسیلوس فرمنتوم مورد بررسی قرار گرفت. فرایند تخمیری تولید اسید لاکتیک در کشت غوطه ور ناپیوسته بر روی محیط آب پنیر به عنوان سوبسترای اصلی در شیکر انکوباتور انجام شد. روند تولید اسید لاکتیک و توده سلولی و مصرف لاکتوز در فرایند تولید در طی زمان 50 ساعت اندازه گیری گردید. لاکتوباسیلوس بولگاریکوس در محیط کشت حاوی 50 گرم بر لیتر لاکتوز, با تولید 26.6 گرم بر لیتر اسید لاکتیک, بازده تولید 0.602 گرم اسید لاکتیک به گرم لاکتوز و بهره دهی معادل با 0.511 گرم اسید لاکتیک در لیتر در ساعت به عنوان بهترین سویه تولید کننده اسید لاکتیک در بین سویه های مورد بررسی شناسایی شد. پس از آن, لاکتوباسیلوس کازئی نیز با تولید 24.1 گرم بر لیتر اسید لاکتیک, بازده 0.586 گرم اسید لاکتیک به گرم لاکتوز و بهره دهی 0.504 گرم اسید لاکتیک در لیتر در ساعت و بدون وجود تفاوت معنی داری با لاکتوباسیلوس بولگاریکوس, در رتبه دوم قرار گرفت. سویه های لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و لاکتوباسیلوس کازئی با تولید مقادیر مناسب اسید لاکتیک, برای استفاده در صنایع غذایی و دارویی مناسب تشخیص داده شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضوانی، فضل اله، اردستانی، فاطمه، و نجفی پور، فاطمه. (1395). ارزیابی و مقایسه فرایند تخمیری تولید اسید لاکتیک توسط پنج سویه مختلف لاکتوباسیلوس در کشت غوطه ور ناپیوسته بر روی محیط آب پنیر. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 8(2 )، 83-91. SID. https://sid.ir/paper/502238/fa

    Vancouver: کپی

    رضوانی فضل اله، اردستانی فاطمه، نجفی پور فاطمه. ارزیابی و مقایسه فرایند تخمیری تولید اسید لاکتیک توسط پنج سویه مختلف لاکتوباسیلوس در کشت غوطه ور ناپیوسته بر روی محیط آب پنیر. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1395؛8(2 ):83-91. Available from: https://sid.ir/paper/502238/fa

    IEEE: کپی

    فضل اله رضوانی، فاطمه اردستانی، و فاطمه نجفی پور، “ارزیابی و مقایسه فرایند تخمیری تولید اسید لاکتیک توسط پنج سویه مختلف لاکتوباسیلوس در کشت غوطه ور ناپیوسته بر روی محیط آب پنیر،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 8، no. 2 ، pp. 83–91، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/502238/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button