Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

905
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات بیوشیمیایی میزان ترپنوئیدها، مقدار و عملکرد اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (.Mentha piperita L) تحت تاثیر تیمارهای باکتریایی و قارچی در شرایط گلخانه ای

صفحات

 صفحه شروع 151 | صفحه پایان 160

چکیده

 در این تحقیق, اثر باکتری های ریزوسفری محرک رشد گیاه و قارچ های میکوریز آربوسکولار بر درصد, عملکرد و ترکیب شیمیایی اسانس اندام هوایی گیاه دارویی نعناع فلفلی, در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار در سال 1389 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه بررسی شد. تلقیح با سه گونه باکتریایی از گروه باکتری های ریزوسفری محرک رشد گیاه (ازتوباکتر, باسیلوس و سودوموناس), سه گونه قارچ میکوریزی (گلوموس موسه, گلوموس اینترارادیسز و گلوموس فسیکولاتوم) و تیمار بدون تلقیح باکتریایی و قارچی (شاهد) تیمارهای آزمایشی بودند. نتایج حاکی از این بود که بیشترین درصد حجمی اسانس (2.77 درصد) و عملکرد (0.259 میلی لیتر در گلدان) به ترتیب به تیمار گلوموس فسیکولاتوم و سودوموناس تعلق گرفت. آنالیز شیمیایی اسانس نشان داد که در تمامی تیمارها ترکیب های غالب اسانس منتول, منتون, ایزومنتون, 1, 8- سینئول, پولگون و منتوفوران بودند. بیشترین مقدار منتول (42.27 درصد), منتون (19.33 درصد), ایزومنتون (16.77 درصد), 1, 8- سینئول (10.16 درصد), پولگون (7.34 درصد) و منتوفوران (6.61 درصد) به ترتیب در تیمارهای شاهد, گلوموس موسه, باسیلوس, ازتوباکتر, گلوموس اینترارادیسز و سودوموناس به دست آمد. همچنین, مقایسه ترکیبات ترپنی نشان داد که مقدار مونوترپن های اکسیژنه با کاربرد تیمارهای گلوموس موسه, گلوموس فسیکولاتوم, باسیلوس و سودوموناس و مونوترپن های هیدروکربنه با کاربرد تیمارهای گلوموس فسیکولاتوم, گلوموس اینترارادیسز و ازتوباکتر افزایش یافت. مقدار کلی مونوترپن ها و سزکوئی ترپن های هیدروکربنه در تمام تیمارها افزایش نشان داد. به طور کلی, نتایج بیانگر آن است که تیمارهای قارچی و باکتریایی مختلف, اثرهای متفاوتی بر ترکیبات شیمیایی اسانس نعناع فلفلی دارند. بنابراین, با توجه به نیاز صنایع مختلف به اسانس نعناع فلفلی با ترکیب شیمیایی مشخص, می توان پیشنهاد نمود که تلقیح این گیاه با تیمارهای باکتریایی و قارچی برای به دست آوردن ترکیب شیمیایی مورد نظر انجام شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمودزاده، مهدی، رسولی صدقیانی، میرحسن، عسگری لجایر، حمایت، و سفیدکن، فاطمه. (1395). بررسی تغییرات بیوشیمیایی میزان ترپنوئیدها, مقدار و عملکرد اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (.Mentha piperita L) تحت تاثیر تیمارهای باکتریایی و قارچی در شرایط گلخانه ای. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 7(26)، 151-160. SID. https://sid.ir/paper/504384/fa

    Vancouver: کپی

    محمودزاده مهدی، رسولی صدقیانی میرحسن، عسگری لجایر حمایت، سفیدکن فاطمه. بررسی تغییرات بیوشیمیایی میزان ترپنوئیدها, مقدار و عملکرد اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (.Mentha piperita L) تحت تاثیر تیمارهای باکتریایی و قارچی در شرایط گلخانه ای. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1395؛7(26):151-160. Available from: https://sid.ir/paper/504384/fa

    IEEE: کپی

    مهدی محمودزاده، میرحسن رسولی صدقیانی، حمایت عسگری لجایر، و فاطمه سفیدکن، “بررسی تغییرات بیوشیمیایی میزان ترپنوئیدها, مقدار و عملکرد اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (.Mentha piperita L) تحت تاثیر تیمارهای باکتریایی و قارچی در شرایط گلخانه ای،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 7، no. 26، pp. 151–160، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/504384/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا