مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

383
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

193
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی پایداری عملکرد غله جدید تریتی پایرم اولیه در مقایسه با تریتیکاله و گندم نان با روش امی

صفحات

 صفحه شروع 299 | صفحه پایان 313

چکیده

 در این بررسی پایداری عملکرد دانه هفده ژن نمون (ژنوتیپ) شامل هشت رگه (لاین) غله جدید تریتی پایرم, پنج رگه امیدبخش تریتیکاله و چهار رقم گندم نان در طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در هفت محیط طی سال های زراعی 80-1381, 81-1382, 84-1385 و 88-1389 با روش امی بررسی شد. نتایج تجزیه اثرگذاری های افزایشی جمع پذیر و اثرگذاری های متقابل ضرب پذیر نشان داد که اثرگذاری های اصلی محیط و اثر متقابل ژن نمون در محیط بسیار معنی دار بود به طوری که 89.49 درصد از مجموع مربعات آن توسط سه مولفه اصلی اول اثر متقابل (IPCI) تبیین شد. نتایج بای پلات اجزای ژن نمونی و محیطی اولین, دومین و سومین مولفه اصلی اثر متقابل و میانگین های عملکرد ژن نمون ها و محیط ها, آماره های پایداری SIPC3 و EV3 درمدل AMMI3 و تجزیهالگوی واکنش ژن نمونی نشان داد که ارقام زراعی گندم نان واکنش ناپایداری تا پایداری ضعیف و دو رگه تریتیکاله 4115 و 4108 و رقم گندم کویر دارای سازگاری خصوصی با محیط ششم (کرمان) بودند ولی رگه های غله جدید تریتی پایرم پایدارترین واکنش را در محیط های مختلف داشتند و رگه ترکیبی اولیه {(Ka/b)(Cr/b)-6} سازگاری خصوصی به منطقه نی ریز نشان داد. رگه ترکیبی اولیه تریتی پایرم (Ka/b)(Cr/b)-5 با عملکرد بیش از میانگین و سازگاری عمومی مطلوب بهترین ژن نمون شناخته شد که می تواند به عنوان رگه مرتعی تولید علوفه و دانه مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرخ زاده، سارا، محمدی نژاد، قاسم، و شاهسوندحسنی، حسین. (1394). بررسی پایداری عملکرد غله جدید تریتی پایرم اولیه در مقایسه با تریتیکاله و گندم نان با روش امی. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 46(2)، 299-313. SID. https://sid.ir/paper/504816/fa

    Vancouver: کپی

    فرخ زاده سارا، محمدی نژاد قاسم، شاهسوندحسنی حسین. بررسی پایداری عملکرد غله جدید تریتی پایرم اولیه در مقایسه با تریتیکاله و گندم نان با روش امی. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1394؛46(2):299-313. Available from: https://sid.ir/paper/504816/fa

    IEEE: کپی

    سارا فرخ زاده، قاسم محمدی نژاد، و حسین شاهسوندحسنی، “بررسی پایداری عملکرد غله جدید تریتی پایرم اولیه در مقایسه با تریتیکاله و گندم نان با روش امی،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 46، no. 2، pp. 299–313، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/504816/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button