Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,062
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

625
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تنش شوری بر برخی پارامترهای عملکردی و خصوصیات مورفولوژیک گیاه نعناع سبز (.Mentha spicata L) در شرایط هیدروپونیک

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 106

چکیده

 نعناع جزو سبزی های برگی و یکی از گیاهان دارویی مهم است که در نقاط مختلف جهان کشت می گردد. به منظور بررسی تاثیر تنش شوری بر خصوصیات مورفولوژیک گیاه نعناع سبز (Mentha spicata L.) آزمایشی در سال 1392 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در قالب طرح کاملا تصادفی در شرایط هیدروپونیک انجام گرفت. تیمارهای شوری حاصل از کلرید سدیم دارای پنج سطح (صفر, 30, 60, 90 و 120 میلی مولار) و چهار تکرار بودند. بستر کشت از جنس کوکوپیت و پرلایت به نسبت 2 به 1 بود و از محلول غذایی کود کامل استفاده شد. تغذیه گیاهان هفته ای دوبار همراه با آب آبیاری اعمال گردید. زمانی که ارتفاع گیاهان به حدود 30 سانتی متر رسید, تیمارهای شوری اعمال شدند و تا مرحله گل دهی کامل ادامه یافتند. در پایان آزمایش, صفات مورفولوژیک شامل ارتفاع گیاه, تعداد ساقه اصلی, تعداد شاخه فرعی, سطح برگ, وزن ویژه برگ, قطر ساقه, تعداد گره, طول میانگره چهارم و طول سنبله اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که شوری تاثیر معنی داری بر صفات سطح برگ, وزن تر برگ, وزن خشک برگ, ساقه, ریشه, ارتفاع بوته, تعداد ساقه فرعی, تعداد گره, طول میانگره چهارم و طول سنبله داشت. بیشترین سطح برگ, وزن خشک برگ, ارتفاع بوته و تعداد ساقه فرعی در تیمار شاهد, کمترین میزان سطح برگ و وزن خشک برگ در تیمار 120 میلی مولار و کمترین میزان ارتفاع بوته و تعداد ساقه فرعی در تیمارهای 90 و 120 میلی مولار مشاهده شد. شوری اثر معنی داری بر نسبت وزن تر اندام هوایی به ریشه, نسبت وزن تر برگ به ریشه, وزن ویژه برگ, تعداد ساقه اصلی و قطر ساقه نداشت. بر طبق نتایج به دست آمده, به نظر می رسد گیاه نعناع سبز حساس به شوری است و نمی تواند شوری بیشتر از 30 میلی مولار کلرید سدیم را تحمل کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفری محمدیه، زهرا، مقدم، محمد، عابدی، بهرام، و سمیعی، لیلا. (1394). تاثیر تنش شوری بر برخی پارامترهای عملکردی و خصوصیات مورفولوژیک گیاه نعناع سبز (.Mentha spicata L) در شرایط هیدروپونیک. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 6(23)، 97-106. SID. https://sid.ir/paper/505536/fa

    Vancouver: کپی

    صفری محمدیه زهرا، مقدم محمد، عابدی بهرام، سمیعی لیلا. تاثیر تنش شوری بر برخی پارامترهای عملکردی و خصوصیات مورفولوژیک گیاه نعناع سبز (.Mentha spicata L) در شرایط هیدروپونیک. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1394؛6(23):97-106. Available from: https://sid.ir/paper/505536/fa

    IEEE: کپی

    زهرا صفری محمدیه، محمد مقدم، بهرام عابدی، و لیلا سمیعی، “تاثیر تنش شوری بر برخی پارامترهای عملکردی و خصوصیات مورفولوژیک گیاه نعناع سبز (.Mentha spicata L) در شرایط هیدروپونیک،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 6، no. 23، pp. 97–106، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/505536/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا