Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,261
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

429
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر بستر های مختلف کشت و شوری بر رشد و عملکرد کلم بروکلی (Brassica oleracea var. italica) در سیستم کشت بدون خاک

صفحات

 صفحه شروع 151 | صفحه پایان 161

چکیده

 شوری مساله بسیار جدی برای توسعه کشاورزی, به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک, به شمار می رود. از طرف دیگر, مزایای متعدد کشت بدون خاک در این مناطق سبب گسترش استفاده از این سیستم ها شده است. در این پژوهش, به منظور بررسی اثر بسترهای مختلف کشت و تنش شوری بر ویژگی های فیزیولوژیک و عملکرد کلم بروکلی, آزمایشی به صورت فاکتوریل با دو فاکتور بستر کشت (کوکوپیت, پرلایت, ماسه, 25% کوکوپیت+ 75% پرلایت, 75% کوکوپیت+ 25% پرلایت و 50% پیت+ 50% پومایس) و سه سطح شوری (صفر, 100 و 150 میلی مولار کلرید سدیم) با چهار تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که بستر کشت, سطوح مختلف شوری و اثر متقابل آنها تاثیر معنی داری بر ویژگی های مورفولوژیک, تعداد روز تا گل دهی, وزن تر و خشک برگ, غلظت عناصر غذایی و وزن سر داشت, به طوری که بیشترین مقادیر فاکتور های ذکر شده در تیمار سطح شوری صفر و بستر کشت 50% پیت+ 50% پومایس به دست آمد. این بدان معنی است که بستر کاشت بر تاثیر شوری روی گیاهان موثر می باشد. سطوح زیاد شوری باعث کاهش رشد و عملکرد کلم بروکلی شده و این کاهش رشد با کاهش میزان کلروفیل و غلظت عناصر کلسیم, پتاسیم و آهن و افزایش غلظت سدیم و کلر در بافت برگ همراه بود. بهترین ترکیب بستر کشت, چه در شرایط شور و چه در شرایط غیر شور, 50% پیت+ 50% پومایس بود. اگرچه کلم بروکلی در بستر پرلایت رشد مناسبی نداشت, ولی باعث زودرسی آن شد. در این آزمایش, تیمار شوری علاوه بر کاهش وزن سر, کیفیت محصول کلم بروکلی را نیز کاهش داد. با توجه به نتایج به دست آمده, بستر 50% پیت+ 50% پومایس مناسب ترین بستر برای تولید کلم بروکلی بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روستا، حمیدرضا، استاجی، احمد، سالاری، هادی، و وکیلی شهربابکی، محمدعلی. (1394). اثر بستر های مختلف کشت و شوری بر رشد و عملکرد کلم بروکلی (Brassica oleracea var. italica) در سیستم کشت بدون خاک. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 6(23)، 151-161. SID. https://sid.ir/paper/506260/fa

    Vancouver: کپی

    روستا حمیدرضا، استاجی احمد، سالاری هادی، وکیلی شهربابکی محمدعلی. اثر بستر های مختلف کشت و شوری بر رشد و عملکرد کلم بروکلی (Brassica oleracea var. italica) در سیستم کشت بدون خاک. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1394؛6(23):151-161. Available from: https://sid.ir/paper/506260/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا روستا، احمد استاجی، هادی سالاری، و محمدعلی وکیلی شهربابکی، “اثر بستر های مختلف کشت و شوری بر رشد و عملکرد کلم بروکلی (Brassica oleracea var. italica) در سیستم کشت بدون خاک،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 6، no. 23، pp. 151–161، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/506260/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا