مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

180
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

131
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر حلال و روش استخراج بر مقدار ترکیبات فنولی و اثر آنتی اکسیدانی روغن دانه کتان Linum usitatissimum L. ))

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 27

چکیده

 سابقه و هدف: کتان نوعی دانه مغذی است که به دلیل داشتن ترکیب هایی چون اسید چرب امگا 3, فیبر رژیمی, پروتئین و لیگنان می تواند سبب جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی و سرطان شود. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر روش استخراج روغن بر راندمان استخراج و میزان مواد فنلی و آنتی اکسیدان انجام شد. مواد و روش ها: در این پژوهش دو نوع دانه کتان زرد و قهوه ای جهت استخراج روغن با روش پرس سرد و حلال (پترولیوم اتر و اتانول) مورد استفاده قرار گرفت و میزان بازده استخراج و ترکیب های فنولی و آنتی اکسیدانی آن ها, مقایسه گردید. یافته ها: نتایج نشان داد که استخراج روغن با روش پرس سرد از کتان زرد امکان پذیر نبود و فقط کنجاله حاصل شد. بازده استخراج روغن برای کتان زرد و قهوه ای با استفاده از حلال اتانول به ترتیب 55/0± 6/6 و15/1± 3/42 و حلال پترولیوم اتر 98/0± 3/11 و 5/2 ± 03 /63 به دست آمد. ارزیابی ترکیب های فنولی کل و اثر آنتی اکسیدانی روغن های استخراج شده با حلال و پرس سرد نشان داد که مقدار ترکیب های فنولی استخراج شده با روش پرس سرد نسبت به روش حلال, تفاوت معناداری وجود دارد و هم چنین حلال اتانول و پترولیوم اتر نیز تفاوت معناداری در استخراج ترکیب های فنولی دارند. نتیجه گیری: روش استخراج روغن بر میزان روغن استحصال شده بسیار موثر است. مقدار روغن موجود در تخم کتان قهوه ای به طور معنی داری بیش تر از تخم کتان زرد بوده ولی میزان ترکیب های فنولی و آنتی اکسیدانتی آن کم تر از تخم کتان زرد است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عمادزاده، محمدکریم، اعرابی، اعظم، اعرابی ناژوانی، فریبا، چیانی، محسن، و مهرابی، محمدرضا. (1399). بررسی اثر حلال و روش استخراج بر مقدار ترکیبات فنولی و اثر آنتی اکسیدانی روغن دانه کتان Linum usitatissimum L. )). تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی، 10(39 )، 19-27. SID. https://sid.ir/paper/506976/fa

    Vancouver: کپی

    عمادزاده محمدکریم، اعرابی اعظم، اعرابی ناژوانی فریبا، چیانی محسن، مهرابی محمدرضا. بررسی اثر حلال و روش استخراج بر مقدار ترکیبات فنولی و اثر آنتی اکسیدانی روغن دانه کتان Linum usitatissimum L. )). تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی[Internet]. 1399؛10(39 ):19-27. Available from: https://sid.ir/paper/506976/fa

    IEEE: کپی

    محمدکریم عمادزاده، اعظم اعرابی، فریبا اعرابی ناژوانی، محسن چیانی، و محمدرضا مهرابی، “بررسی اثر حلال و روش استخراج بر مقدار ترکیبات فنولی و اثر آنتی اکسیدانی روغن دانه کتان Linum usitatissimum L. ))،” تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی، vol. 10، no. 39 ، pp. 19–27، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/506976/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button