مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,942
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

597
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات برخی از عوامل بیوشیمیایی بر فعالیت آنزیم تریپسین روده و ضمائم پیلوریک کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) برای جلوگیری از پدیده هضم دیواره شکمی در محیط in vitro

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 62

چکیده

 در این تحقیق عوامل بیوشیمیایی موثر در فعالیت آنزیم تریپسین روده و ضمائم پیلوریک که در پدیده هضم دیواره شکمی (Belly Bursting) در ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) نقش دارد, مورد مطالعه قرار گرفتند. بررسی عوامل دما, pH, عناصر فلزی و بازدارنده ها نشان داد که آنزیم تریپسین در دامنه دمایی بین 70-4 درجه سانتیگراد, بیشترین فعالیت را در دمای 60 درجه سانتیگراد داشت و توانست پایداری خود را تا دمای 55 درجه سانتیگراد نیز حفظ نماید. بررسی فعالیت آنزیم تریپسین در دامنه 4 pH تا 11 نشان داد که آنزیم تریپسین بالاترین فعالیت را در 8.5 pH داشت و بالاترین پایداری را نیز در این pH نشان داد. اثر عناصر فلزی بررسی شده در این تحقیق نیز آشکار نمود که CaCl2,MgCl2  و MnCl2 اثر افزایشی و عناصر CuCl2,ZnCl2  و Al2(SO4)3 اثر کاهشی بر فعالیت آنزیم تریپسین از خود نشان دادند. بازدارنده های SBTI, PMSF,TLCK  و r-aminobenzamidine نیز اثر بازدارندگی روی فعالیت آنزیم تریپسین روده و ضمائم پیلوریک نشان دادند و از بین آنها SBTI و TLCK که دو بازدارنده اختصاصی برای آنزیم تریپسین هستند بطور معنی داری از فعالیت آنزیم جلوگیری نمودند. نتایج این بررسی ها در محیط in vitro نشان داد که استفاده از دمای پایین (4 درجه سانتیگراد),pH  اسیدی, عناصر CuCl2,ZnCl2  و Al2(SO4)3 و بازدارنده هایSBTI  و TLCK می توانند از فعالیت آنزیم تریپسین در روده و ضمائم پیلوریک و از هضم دیواره شکمی ناشی از فعالیت آنزیم تریپسین جلوگیری نمایند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    زمانی، عباس، رضایی، مسعود، و مدنی، رسول. (1390). اثرات برخی از عوامل بیوشیمیایی بر فعالیت آنزیم تریپسین روده و ضمائم پیلوریک کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) برای جلوگیری از پدیده هضم دیواره شکمی در محیط in vitro. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 20(4 (مسلسل 77))، 53-62. SID. https://sid.ir/paper/5070/fa

    Vancouver: کپی

    زمانی عباس، رضایی مسعود، مدنی رسول. اثرات برخی از عوامل بیوشیمیایی بر فعالیت آنزیم تریپسین روده و ضمائم پیلوریک کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) برای جلوگیری از پدیده هضم دیواره شکمی در محیط in vitro. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1390؛20(4 (مسلسل 77)):53-62. Available from: https://sid.ir/paper/5070/fa

    IEEE: کپی

    عباس زمانی، مسعود رضایی، و رسول مدنی، “اثرات برخی از عوامل بیوشیمیایی بر فعالیت آنزیم تریپسین روده و ضمائم پیلوریک کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) برای جلوگیری از پدیده هضم دیواره شکمی در محیط in vitro،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 20، no. 4 (مسلسل 77)، pp. 53–62، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/5070/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button