مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

924
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

532
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی کیفی چربی ماهی کیلکای آنچوی (Clupeonella engrauliformis) طی نگه داری انجماد در دماهای مختلف

صفحات

 صفحه شروع 435 | صفحه پایان 445

چکیده

 در کلیکای آنچوی بلافاصله پس از صید و طی نگه داری به صورت منجمد در دو برودت 18- و 30- درجه سانتی گراد طی 8 ماه (2, 4, 6 و 8), شاخص های کیفی از جمله مقادیر رطوبت, چربی کل, عدد پراکسید, اسیدهای چرب آزاد, آهن هم, اسید تیوباربیتوریک, چربی خنثی و فسفولیپید تعیین شد. هم چنین ترکیب اسید های چرب و تغییرات ممکن نیز بررسی گردید. نتایج آماری نشان داد نمونه های ماهی نگه داری شده در هر دو دما, از نظر مقادیر پراکسید, چربی خنثی و اسیدهای چرب آزاد افزایش معنی دار و مقادیر چربی کل, فسفولیپید, آهن هم, ترکیب اسیدهای چرب چند غیراشباعی (Poly unsaturated fatty acid) (PUFA) و امگا -3 کاهش معنی داری در دوره نگه داری دارد (P<0.05). براساس نتایج به دست آمده از آزمون های آماری, چربی در دمای 30- درجه سانتی گراد از کیفیت بهتری برخوردار بود. هم چنین مشخص شد که شاخص آهن می تواند توسط آزمون مولفه های اصلی (Principal control analysis) (PCA) با شاخص های کیفی مهم نظیر (PUFA) و امگا -3 گروه بندی شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی، مسعود، سحری، محمدعلی، و معینی، سهراب. (1385). ارزیابی کیفی چربی ماهی کیلکای آنچوی (Clupeonella engrauliformis) طی نگه داری انجماد در دماهای مختلف. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 10(4 (ب))، 435-445. SID. https://sid.ir/paper/15102/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی مسعود، سحری محمدعلی، معینی سهراب. ارزیابی کیفی چربی ماهی کیلکای آنچوی (Clupeonella engrauliformis) طی نگه داری انجماد در دماهای مختلف. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1385؛10(4 (ب)):435-445. Available from: https://sid.ir/paper/15102/fa

    IEEE: کپی

    مسعود رضایی، محمدعلی سحری، و سهراب معینی، “ارزیابی کیفی چربی ماهی کیلکای آنچوی (Clupeonella engrauliformis) طی نگه داری انجماد در دماهای مختلف،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 10، no. 4 (ب)، pp. 435–445، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15102/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا