مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

626
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

231
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر 1- متیل سیکلوپروپن (1-MCP) برعمر انبارمانی و قفسه ای میوه توت فرنگی رقم "کاماروسا"

صفحات

 صفحه شروع 253 | صفحه پایان 267

چکیده

 1-متیل سیکلوپروپن (1-MCP) (1-Methylecyclopropene) به عنوان یک ماده جدید ممانعت کننده از اثر اتیلن, در غلظت های خیلی کم مصرف شده و اثر منفی بر سلامت انسان و محیط زیست ندارد. لذا تاثیر غلظت های صفر (شاهد), 0.25, 0.5, 0.75 و 1 میکرولیتر بر لیتر 1-ام سی پی بر عمر انبارمانی (1oC) و عمر قفسه ای (20oC) میوه توت فرنگی رقم "کاماروسا" در شرایط رطوبتی 90% به ترتیب به مدت 27 روز 3 روز مورد مطالعه قرار گرفت. بررسی عمر انبارمانی به صورت طرح کرت های خردشده در زمان در قالب طرح پایه کاملا تصادفی و بررسی عمر قفسه ای در قالب طرح پایه کاملا تصادفی هر دو با 3 تکرار انجام شد. نتایج پژوهش عمر انبارمانی نشان داد که بازارپسندی, سفتی میوه, اسیدهای آلی, ویتامین ث و شاخص طعم میوه در تیمار با 1- ام سی پی به نحو مطلوبی حفظ شدند. پوسیدگی ظاهری کاهش معنی داری نشان داد و تغییرات آنتوسیانین, TSS و pH عصاره نیز به طور معنی داری کم شد. این نتایج بیانگر اثر مثبت 1- ام سی پی بر کاهش سرعت تغییر خصوصیات فیزیکوشیمیایی بافت میوه توت فرنگی است. بیشترین شاخص های رنگ میوه شامل روشنایی رنگ (L), نواحی رنگ (*b و *a), خلوص رنگ (C) و زاویه فام رنگ (Ho) نیز در تیمار 1 میکرولیتر بر لیتر 1-ام سی پی مشاهده شد که تاییدکننده تاثیر مطلوب تیمار بر نگه داری میوه در انبار سرد است. هم چنین نتایج اثر تیمار 1-ام سی پی بر عمر قفسه ای میوه در دمای Cº20 نشان دهنده تاثیر مثبت نسبی تیمار 1-ام سی پی بر عمر قفسه ای میوه توت فرنگی است و به نظر می رسد که تیمار 1-ام سی پی قادر است کیفیت میوه ها را به مدت طولانی تری در دمای معمولی نگه داری میوه حفظ کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مدرس، بهفر، رامین، علی اکبر، و قبادی، سیروس. (1393). اثر 1- متیل سیکلوپروپن (1-MCP) برعمر انبارمانی و قفسه ای میوه توت فرنگی رقم "کاماروسا". تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 4(11)، 253-267. SID. https://sid.ir/paper/507465/fa

    Vancouver: کپی

    مدرس بهفر، رامین علی اکبر، قبادی سیروس. اثر 1- متیل سیکلوپروپن (1-MCP) برعمر انبارمانی و قفسه ای میوه توت فرنگی رقم "کاماروسا". تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1393؛4(11):253-267. Available from: https://sid.ir/paper/507465/fa

    IEEE: کپی

    بهفر مدرس، علی اکبر رامین، و سیروس قبادی، “اثر 1- متیل سیکلوپروپن (1-MCP) برعمر انبارمانی و قفسه ای میوه توت فرنگی رقم "کاماروسا"،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 4، no. 11، pp. 253–267، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/507465/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button