مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

592
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

607
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تغذیه برگی آهن بر میزان کلروفیل و فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدانی میوه توت فرنگی رقم کاماروسا

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 16

چکیده

 آهن از عناصر ضروری ریز مغذی در گیاهان به شمار می رود که نقش مهمی در رشد و نمو میوه توت فرنگی دارد. هدف از این پژوهش, تغذیه برگی آهن, تعیین غلظت بهینه و بررسی تاثیر آن بر برخی خصوصیات میوه توت فرنگی رقم کاماروسا بود. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در یک گلخانه هیدروپونیک در شهر زنجان اجرا شد. بدین منظور, ابتدا در یک آزمایش مقدماتی تاثیر محلول پاشی غلظت های مختلف آهن (صفر-200-400-600-800-1000-1200-1400-1600-1800 و 2000 میکرومول بر لیتر) طی چهار نوبت زمانی (سه, شش, نه و 12 روز بعد از محلول پاشی) در میوه توت فرنگی مورد بررسی قرار گرفتند. سپس غلظت 1400 میکرومول بر لیتر به عنوان غلظت بهینه انتخاب گردید. نتایج نشان داد اثر محلول پاشی غلظت 1400 میکرومول بر لیتر آهن بر کلروفیل a, کلروفیلb, فعالیت آنزیم های کاتالاز (CAT), پراکسیداز (POD), آسکوربات پراکسیداز (AXP), محتوای مالون دی آلدئید (MDA) و پراکسید هیدروژن (H2O2) معنی دار بود در حالی که بر فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز (SOD), پروتئین محلول کل و pH آب میوه تاثیر معنی داری نداشت. افزون بر این, کاربرد آهن منجر به افزایش 21/8 درصدی کلروفیل a, 67/7 درصدی کلروفیلb, 36/13 درصدی CAT, 54/24 درصدی POD, 04/18 درصدی AXP و کاهش 2/11 درصدی MDA و 54/8 درصدی H2O2 در میوه های محلول پاشی شده در مقایسه با میوه های شاهد شد. همچنین, غلظت انتخابی آهن موجب تسریع رسیدگی میوه به مدت سه تا چهار روز گردید. دلایل اصلی تاثیر محلول پاشی آهن را می توان به افزایش آهن درونی گیاه و کارآیی بهتر کلروفیل های a وb مرتبط دانست. به طور کلی, جهت تولید گلخانه ای میوه توت فرنگی رقم کاماروسا و کشت آن در محیط بدون خاک, با توجه به نتایج این تحقیق می توان غلظت 1400 میکرومول بر لیتر آهن با روش محلول پاشی را پیشنهاد نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button