Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

925
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

490
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر کاربرد 1- متیل سیکلو پروپن بر خواص فیزیکوشیمیایی گوجه فرنگی رقم ”راپسونا“

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 100

چکیده

 مقدمه: گوجه فرنگی یکی از محصولات زراعی مهم است که 30 درصد محصول تولیدی در فاصله برداشت تا مصرف آن از بین می رود و ظرفیت بالای تولید اتیلن گوجه فرنگی دلیل عمده این ضایعات است. دراین تحقیق اثر غلظت های مختلف محلول 1- متیل سیکلو پروپن به عنوان یک عامل مهار کننده اتیلن, برخصوصیات فیزیکوشیمیایی گوجه فرنگی بررسی شد.مواد و روش ها: گوجه فرنگی رقم راپسونا از یک مزرعه در شهرستان اسدآباد انتخاب و در مرحله شکستگی رنگ برداشت شد. تیمار دهی با 1- متبل سیکلوپروپن در غلظتهای0 mL/L , 0.35, 0.7,1 و 1.35 به مدت 12 و 24 ساعت روی نمونه های گوجه فرنگی اعمال گردید و طی مدت 4 هفته نگهداری در انبار با دمای 2±12 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 85 تا 90%, نمونه برداری به صورت هفتگی از هر یک از تیمارها انجام و متغیرهای درصد مواد جامد محلول, اسیدیته کل, رنگ و اتیلن تجمعی مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار انجام شد. داده ها توسط نرم افزارSPSS تحت آنالیز واریانس قرار گرفتند.یافته ها: نتایج نشان داد که استفاده از متیل سیکلو پروپن اثر معناداری (P<0.05) بر درصد مواد جامد محلول, اسیدیته, رنگ و اتیلن تجمعی داشت. محلولهای 1- متبل سیکلوپروپن در غلظت 1mL/L و 1.35 بیشتر از سایر تیمارها از افزایش بریکس نمونه های گوجه فرنگی طی دوره نگهداری جلوگیری کرد. کاهش اتیلن برای تیمارهای حاوی غلظت های0.35 mL/L , 0.7, 1 و 1.35 نسبت به تیمار کنترل به ترتیب 28, 80, 200 و 420 درصد بود. همچنین تیماردهی با 1- متبل سیکلوپروپن سبب کاهش اسیدیته و رنگ گردید, به طوریکه در سنجش رنگ, اختلاف میانگین مولفه R برای محلول های آزمایشی با غلظت 0.35 mL/L, 0.7, 1 و 1.35 نسبت به تغییرات این مولفه در نمونه کنترل, به ترتیب 5, 15, 30 و 34 درصد افزایش یافت.نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که در تمام صفات اثر تیمار متیل سیکلو پروپن معنی دار (P<0.05) بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مهرزاد، سمیه السادات، و محمدی ثانی، علی. (1394). ارزیابی اثر کاربرد 1- متیل سیکلو پروپن بر خواص فیزیکوشیمیایی گوجه فرنگی رقم ”راپسونا“. علوم غذایی و تغذیه، 12(4 (پیاپی 48))، 85-100. SID. https://sid.ir/paper/143277/fa

    Vancouver: کپی

    مهرزاد سمیه السادات، محمدی ثانی علی. ارزیابی اثر کاربرد 1- متیل سیکلو پروپن بر خواص فیزیکوشیمیایی گوجه فرنگی رقم ”راپسونا“. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1394؛12(4 (پیاپی 48)):85-100. Available from: https://sid.ir/paper/143277/fa

    IEEE: کپی

    سمیه السادات مهرزاد، و علی محمدی ثانی، “ارزیابی اثر کاربرد 1- متیل سیکلو پروپن بر خواص فیزیکوشیمیایی گوجه فرنگی رقم ”راپسونا“،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 12، no. 4 (پیاپی 48)، pp. 85–100، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143277/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا