مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,400
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

284
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر کاربرد گوگرد عنصری بر عملکرد و برخی از ویژگی های کیفی گندم آبی (.Triticum astivum L)

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 84

چکیده

 در خاک های آهکی ایران به علت pH بالا, عناصر غذایی از حلالیت اندکی برخوردار بوده و جذب آن ها توسط گیاهان با مشکل مواجه است. گوگرد با کاهش pH خاگ اطراف ریشه, موجب افزایش حلالیت و جذب عناصر غذایی خاک می شود. این پژوهش در قالب طرح آماری بلوک های کامل تصادفی با چهار تیمار گوگرد عنصری (صفر, 250, 500 و 1000 کیلوگرم در هکتار) همراه با باکتریتیوباسیلوس, در سه تکرار و در چهار مزرعه (چغا نرگس, ایستگاه تحقیقاتی ماهیدشت, نجف آباد و قمشه) با مقدار سولفات قابل جذب متفاوت (7, 13, 18 و 27 میلی گرم در کیلوگرم خاک), در استان کرمانشاه در سال زراعی 95-1394 اجرا شد. نتایج تجزیه مرکب این پژوهش نشان داد که اثر گوگرد, مکان و برهمکنش آن ها برعملکرد دانه, درصد پروتئین, وزن هزار دانه و غلظت عناصر غذایی در دانه گندم در کلیه مناطق در سطح یک درصد معنی دار بود. مصرف 500 و 1000 کیلوگرم گوگرد در یک گروه آماری قرار داشتند, ولی تفاوت بین آن ها با 250 کیلوگرم معنی دار بود. بیش ترین عملکرد دانه, وزن هزار دانه و غلظت عناصر غذایی در دانه با کاربرد 1000 کیلوگرم گوگرد عنصری در هکتار به دست آمد. کاربرد بالا ترین سطح گوگرد سبب افزایش 503, 617, 315 و 246 کیلوگرم در هکتار دانه و 6, 7.3, 4.8 و 3.25 درصد, پروتئین دانه گندم در مناطق چغانرگس, ماهیدشت, نجف آباد و قمشه در مقایسه با تیمار شاهد گردید. با توجه به نتایج به دست آمده, کاربرد 500 کیلوگرم گوگرد در هکتار با باکتری تیوباسیلوس مناسب است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قادری، جلال، ملکوتی، محمدجعفر، خاوازی، کاظم، و داوودی، محمدحسین. (1396). بررسی اثر کاربرد گوگرد عنصری بر عملکرد و برخی از ویژگی های کیفی گندم آبی (.Triticum astivum L). فیزیولوژی گیاهان زراعی، 9(33)، 69-84. SID. https://sid.ir/paper/508064/fa

    Vancouver: کپی

    قادری جلال، ملکوتی محمدجعفر، خاوازی کاظم، داوودی محمدحسین. بررسی اثر کاربرد گوگرد عنصری بر عملکرد و برخی از ویژگی های کیفی گندم آبی (.Triticum astivum L). فیزیولوژی گیاهان زراعی[Internet]. 1396؛9(33):69-84. Available from: https://sid.ir/paper/508064/fa

    IEEE: کپی

    جلال قادری، محمدجعفر ملکوتی، کاظم خاوازی، و محمدحسین داوودی، “بررسی اثر کاربرد گوگرد عنصری بر عملکرد و برخی از ویژگی های کیفی گندم آبی (.Triticum astivum L)،” فیزیولوژی گیاهان زراعی، vol. 9، no. 33، pp. 69–84، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/508064/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button