مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

534
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

216
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر شکل خوراک، ارقام جو و مکمل آنزیمی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 257 | صفحه پایان 272

چکیده

 آزمایشی با روش فاکتوریل 3´2´2 با قالب کاملا تصادفی در 12 تیمار, 3 تکرار و 27 قطعه جوجه در هر تکرار برای بررسی تاثیر شکل خوراک, رقم جو و مکمل آنزیمی بر عملکرد, خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی با استفاده از 972 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 اجرا شد. عامل های اصلی و سطوح هر عامل شامل رقم جو (فجر, ریحانه و یوسف), شکل خوراک (آردی و پلت) و سطح آنزیم (صفر و 0.05 گرم در کیلوگرم) بودند. بر اساس نتایج حاصله در کل دوره پرورش, مقدار مصرف خوراک و سرعت رشد تحت تاثیر اثرات اصلی و اثرات متقابل تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (p<0.05). اثرات اصلی (به استثنای رقم) و اثرات متقابل شاخص کارآیی تولید را تحت تاثیر قرار دادند (p<0.05). پلت نمودن جیره و استفاده از آنزیم, عملکرد و درصد وزن نسبی کبد و صفرا را به طور معنی داری بهبود داد (p<0.05). عیار پادتن تولیدی علیه گلبول قرمز گوسفند (SRBC) و ایمنوگلوبولین نوع IgM تحت تاثیر اثرات اصلی و اثرات متقابل بین عوامل قرار نگرفت, اما غلظت ایمنوگلوبولین نوع IgG با افزودن آنزیم به جیره ها بطور معنی داری افزایش یافت (p<0.05). نتایج این تحقیق نشان داد استفاده از جو رقم ریحانه به شکل پلت و همراه با آنزیم بدون اثر منفی بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی قابل توصیه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هوشمندی، علی محمد، بوجارپور، محمد، یعقوب فر، اکبر، سالاری، سمیه، و رکنی، حسن. (1396). تاثیر شکل خوراک, ارقام جو و مکمل آنزیمی بر عملکرد, خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 30(1 (پیاپی 114) )، 257-272. SID. https://sid.ir/paper/509161/fa

    Vancouver: کپی

    هوشمندی علی محمد، بوجارپور محمد، یعقوب فر اکبر، سالاری سمیه، رکنی حسن. تاثیر شکل خوراک, ارقام جو و مکمل آنزیمی بر عملکرد, خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1396؛30(1 (پیاپی 114) ):257-272. Available from: https://sid.ir/paper/509161/fa

    IEEE: کپی

    علی محمد هوشمندی، محمد بوجارپور، اکبر یعقوب فر، سمیه سالاری، و حسن رکنی، “تاثیر شکل خوراک, ارقام جو و مکمل آنزیمی بر عملکرد, خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 30، no. 1 (پیاپی 114) ، pp. 257–272، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/509161/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button