مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,516
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

617
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سطوح مختلف اسانس گشنیز در جیره جوجه های گوشتی: اثرات بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و فراسنجه های ایمنی خون

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 30

چکیده

 استفاده از اسانس های گیاهی به جای آنتی بیوتیک در تغذیه طیور, منجر به بهبود عملکرد طیور می شود. هدف از تحقیق حاضر, بررسی سطوح مختلف اسانس گشنیز بر عملکرد رشد, خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی در جوجه های گوشتی بود. از 200 قطعه جوجه یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار به مدت 42 روز استفاده شد. گروه های آزمایشی شامل شاهد (بدون افزودنی غذایی), آنتی بیوتیک فلاووفسفولیپول (جیره پایه +600 میلی گرم بر کیلوگرم), سطوح مختلف اسانس گشنیز (100, 200 و 300 میلی گرم بر کیلوگرم) + جیره پایه بودند. افزایش وزن بدن, خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک به صورت هفتگی اندازه گیری شد. نتایج در کل دوره پرورشی نشان داد که تیمار آنتی بیوتیک بیشترین مصرف خوراک را نسبت به تیمارهای سطوح 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم اسانس گشنیز داشت (P<0.01). همچنین, بیشترین افزایش وزن در تیمارهای آنتی بیوتیک و سطح300 میلی گرم بر کیلوگرم اسانس گشنیز نسبت به تیمارهای شاهد و سطح 100 میلی گرم بر کیلوگرم اسانس گشنیز مشاهده شد (P<0.01). در نهایت, بهترین ضریب تبدیل خوراک در تیمارهای اسانس گشنیز و آنتی بیوتیک مشاهده شد (P<0.01). بالاترین وزن نسبی لاشه و ران و پایین ترین وزن نسبی دستگاه گوارش جوجه ها در تیمارهای اسانس گشنیز و آنتی بیوتیک در مقایسه با گروه شاهد مشاهده شد (P<0.05). پارامترهای سیستم ایمنی در جوجه های گوشتی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد که افزودن اسانس گشنیز به جیره جوجه های گوشتی مانند آنتی بیوتیک ها تاثیر معنی داری بر بهبود عملکرد رشد و خصوصیات لاشه در 42 روزگی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غضنفری، شکوفه، و محمدی، زاهد. (1394). سطوح مختلف اسانس گشنیز در جیره جوجه های گوشتی: اثرات بر عملکرد رشد, خصوصیات لاشه و فراسنجه های ایمنی خون. زیست شناسی جانوری تجربی، 4(3 (پیاپی 15))، 21-30. SID. https://sid.ir/paper/236119/fa

    Vancouver: کپی

    غضنفری شکوفه، محمدی زاهد. سطوح مختلف اسانس گشنیز در جیره جوجه های گوشتی: اثرات بر عملکرد رشد, خصوصیات لاشه و فراسنجه های ایمنی خون. زیست شناسی جانوری تجربی[Internet]. 1394؛4(3 (پیاپی 15)):21-30. Available from: https://sid.ir/paper/236119/fa

    IEEE: کپی

    شکوفه غضنفری، و زاهد محمدی، “سطوح مختلف اسانس گشنیز در جیره جوجه های گوشتی: اثرات بر عملکرد رشد, خصوصیات لاشه و فراسنجه های ایمنی خون،” زیست شناسی جانوری تجربی، vol. 4، no. 3 (پیاپی 15)، pp. 21–30، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/236119/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button