مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

489
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

271
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دور تعویض محلول غذایی و غلظت های مختلف محلول پرکننده بر رشد کاهو (.Lactuca sativa L) در سیستم کشت شناور

صفحات

 صفحه شروع 111 | صفحه پایان 119

چکیده

 کشت شناور کاهو, به دلیل افزایش کارایی مصرف آب و کودهای شیمیایی, در حال توسعه است. به منظور بررسی اثر زمان تعویض محلول غذایی و غلظت محلول پرکننده بر رشد و عملکرد کاهوی باترهد, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی و در سه تکرار انجام شد. هر واحد آزمایشی, جعبه ای پلاستیکی با ابعاد 60×40×15 سانتی متر (حجم 36 لیتر) بود و چهار گیاه با فاصله 20×25 سانتی متر روی ورق های پلی استر کشت شدند. محلول های غذایی هر 3, 4 و 5 هفته یکبار تعویض شدند و برای جبران کاهش حجم آب و عناصر تخلیه شده, از محلول غذایی پرکننده 1/3 یا 2/3 غلظت استفاده شد. بوته ها 35 روز بعد از نشا, برداشت شدند. نتایج نشان داد که در صفات وزن سر, محیط سر, تعداد برگ, وزن خشک برگ, وزن ریشه و ارتفاع و قطر ساقه اختلاف معنی داری بین تیمارها وجود نداشت. اثر متقابل زمان تعویض محلول غذایی × غلظت محلول پرکننده در هیچیک از پارامترهای رشد معنی دار نبود. وزن سر و تعداد برگ در بوته به ترتیب بین 312-256 گرم (میانگین 286 گرم) و 37-32 برگ متغیر بود. تجزیه برگ نشان داد که در همه تیمارها, غلظت عناصر پرمصرف و کم مصرف در محدوده غلظت بهینه قرار داشت. همبستگی مثبت و معنی داری بین وزن سر با تعداد برگ, وزن ریشه, قطر ساقه و محیط سر مشاهده شد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که با استفاده از محلول پرکننده 1/3 غلظت و بدون تعویض محلول غذایی می توان پرورش کاهو و عناصر محلول غذایی را به خوبی مدیریت نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    برزگر، رحیم، ریزی، سعید، و خسروی، مریم. (1395). اثر دور تعویض محلول غذایی و غلظت های مختلف محلول پرکننده بر رشد کاهو (.Lactuca sativa L) در سیستم کشت شناور. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 7(25)، 111-119. SID. https://sid.ir/paper/509479/fa

    Vancouver: کپی

    برزگر رحیم، ریزی سعید، خسروی مریم. اثر دور تعویض محلول غذایی و غلظت های مختلف محلول پرکننده بر رشد کاهو (.Lactuca sativa L) در سیستم کشت شناور. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1395؛7(25):111-119. Available from: https://sid.ir/paper/509479/fa

    IEEE: کپی

    رحیم برزگر، سعید ریزی، و مریم خسروی، “اثر دور تعویض محلول غذایی و غلظت های مختلف محلول پرکننده بر رشد کاهو (.Lactuca sativa L) در سیستم کشت شناور،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 7، no. 25، pp. 111–119، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/509479/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button