Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

828
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

277
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر شرایط اتمسفر بسته بندی بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی پسته خشک رقم اوحدی

صفحات

 صفحه شروع 546 | صفحه پایان 559

چکیده

 هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر بسته بندی اتمسفر اصلاح شده (O2=%2, Co2=%10 و N2=%88) در مقایسه با دو بسته بندی تحت خلا و هوای معمولی در شرایط ذخیره سازی تسریع شده است. پسته ها در کیسه های 5 لایه (2 لایه پلی اتیلن, 2 لایه پلی آمید, 1 لایه چسب:80 میکرون) بسته بندی و در دو دمای 30±2oC و 50±2 به مدت 3 ماه نگهداری شدند. جهت ارزیابی تغییرات کیفی نمونه ها, اندازه گیری اسیدچرب آزاد (%), رطوبت (%), اندیس پراکسید (meqKg-1), آزمون میکروبی (log CFU/g), آزمون بافت و ارزیابی حسی به عنوان تابعی از نوع بسته بندی, دما و زمان نگه داری با سطح اطمینان 95 درصد و در بازه 30 روزه انجام شد. نتایج آزمون نشان داد شرایط بسته بندی برخلاف زمان و دمای نگهداری تاثیر معنی داری بر روی رطوبت ندارد. همچنین آزمون ها موید این نکته بود که اندیس پراکسید, میزان اسید چرب آزاد و آلودگی قارچی در بسته بندی تحت شرایط MAP و خلا به طور معنی داری کم تر از شرایط بسته بندی در هوای معمولی است. نتایج آزمون بافت نیز نیروی شکست را برای پسته های بسته بندی شده در شرایط MAP کم تر و در نتیجه بافت بهتری را برای این پسته ها نشان داد. رنگ, سفتی و پذیرش کلی پسته بسته بندی شده در شرایط MAP نیز بهتر از سایر شرایط بود. بدین ترتیب می توان گفت بسته بندی MAP با کاهش اکسیداسیون لیپیدی و آلودگی قارچی در کنار بهبود خصوصیات حسی پسته خام خشک می تواند نسبت به دو بسته بندی دیگر شرایط بهتری را برای محصول فراهم آورد. بدین ترتیب استفاده از بسته بندی MAP می تواند به بهبود کیفیت و افزایش زمان ماندگاری پسته خام خشک کمک کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صداقت، ناصر، مرادی، قدسیه، خشنودی نیا، سارا، و کوچکی، آرش. (1394). تاثیر شرایط اتمسفر بسته بندی بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی, میکروبی و حسی پسته خشک رقم اوحدی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 11(5)، 546-559. SID. https://sid.ir/paper/510167/fa

    Vancouver: کپی

    صداقت ناصر، مرادی قدسیه، خشنودی نیا سارا، کوچکی آرش. تاثیر شرایط اتمسفر بسته بندی بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی, میکروبی و حسی پسته خشک رقم اوحدی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1394؛11(5):546-559. Available from: https://sid.ir/paper/510167/fa

    IEEE: کپی

    ناصر صداقت، قدسیه مرادی، سارا خشنودی نیا، و آرش کوچکی، “تاثیر شرایط اتمسفر بسته بندی بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی, میکروبی و حسی پسته خشک رقم اوحدی،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 11، no. 5، pp. 546–559، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/510167/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا