مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,125
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

325
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی شاخصهای مدیریتی واحدهای پرورش دهنده جوجه گوشتی استان اردبیل

صفحات

 صفحه شروع 143 | صفحه پایان 156

چکیده

 برای ارزیابی شاخص های مدیریتی در واحدهای پرورش دهنده جوجه گوشتی استان اردبیل از تکمیل پرسشنامه در 71 واحد پرورش جوجه گوشتی فعال استفاده گردید. انتخاب واحدهای مذکور با نمونه گیری طبقه بندی شده تصادفی به روش انتساب متناسب انجام شد. شهرستان های اردبیل و بیله سوار به ترتیب بیشترین و کمترین واحدهای پرورش جوجه گوشتی را دارا هستند. میانگین مدت پرورش در واحدهای مذکور 49.20 روز, ضریب تبدیل غذایی 2.17, شاخص کارآیی تولید 243.08, وزن نهایی 2.72 کیلوگرم و میانگین تلفات 5.42 درصد بود. بیش از نیمی (55.2 درصد) از واحدهای مورد مطالعه از جیره های غذایی به شکل آردی و قریب یک سوم (27.60 درصد) آنها از شکل پلت (خرد شده به صورت کرامبل) در هفته اول و آردی در بقیه دوره پرورش استفاده می کنند. اثرات شکل فیزیکی خوراک بر درصد تلفات و شاخص کارآیی تولید در واحدهای مورد مطالعه معنی دار نبود, 32.75 درصد واحدهای پرورش جوجه گوشتی مورد مطالعه از جیره های غذایی با نسبت انرژی به پروتئین خام, مطابق استاندارد کتابچه سویه مورد پرورش (غالبا سویه تجاری راس- 308), 20.70 درصد بیشتر از استاندارد و 46.55 درصد کمتر از استاندارد استفاده می کنند. بیشترین شاخص کارآیی تولید در گروه تغذیه شده با جیره های دارای نسبت انرژی به پروتئین خام مطابق استاندارد کتابچه و کمترین آن در گروه دارای کمتر از استاندارد کتابچه مشاهده گردید (p=0.0014). همچنین نتایج نشان دادند که متغیرهای طول دوره پرورش, وزن کشتار, ضریب تبدیل غذایی و درصد تلفات اثرات معنی داری بر شاخص کارآیی تولید دارند (p<0.0001). بنابراین برای دستیابی به عملکرد مطلوب در پرورش مرغ گوشتی توجه به مدیریت تغذیه بایستی در اولویت قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صحرایی، محمود، لطف الهیان، هوشنگ، قنبری، اباذر، کرمی، رحمت، حسینی، سیدعبداله، ابرغانی، اکبر، و بهلولی، مهدی. (1396). ارزیابی شاخصهای مدیریتی واحدهای پرورش دهنده جوجه گوشتی استان اردبیل. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 30(1 (پیاپی 114) )، 143-156. SID. https://sid.ir/paper/513796/fa

    Vancouver: کپی

    صحرایی محمود، لطف الهیان هوشنگ، قنبری اباذر، کرمی رحمت، حسینی سیدعبداله، ابرغانی اکبر، بهلولی مهدی. ارزیابی شاخصهای مدیریتی واحدهای پرورش دهنده جوجه گوشتی استان اردبیل. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1396؛30(1 (پیاپی 114) ):143-156. Available from: https://sid.ir/paper/513796/fa

    IEEE: کپی

    محمود صحرایی، هوشنگ لطف الهیان، اباذر قنبری، رحمت کرمی، سیدعبداله حسینی، اکبر ابرغانی، و مهدی بهلولی، “ارزیابی شاخصهای مدیریتی واحدهای پرورش دهنده جوجه گوشتی استان اردبیل،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 30، no. 1 (پیاپی 114) ، pp. 143–156، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/513796/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button