مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

393
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

565
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات بافت دستگاه گوارش گورخر ماهی (Danio rerio) تغذیه شده با جیره حاوی اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum)

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 35

چکیده

 این مطالعه با هدف بررسی اثرات استفاده از جیره حاوی اسانس زیرهسبز (Cuminum cyminum) بر بافت روده و کبد گورخر ماهی انجام شد. اسانس زیره سبز در دو غلظتmg/kg 500 و 1000 به جیره ماهیان اضافه و در پایان دوره پرورش (8 هفته) مطالعات بافت شناسی انجام شد. نتایج نشان داد ارتفاع ویلی ها, عرض ویلیها, نسبت توسعه لایه مخاطی به سروزی, قطر هسته و اندازه هپاتوسیت ها, در ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی اسانس نسبت به تیمار شاهد بیشتر بود, در حالیکه عرض کریپتها نسبت به شاهد کاهش نشان داد. در ماهیان پرورش یافته با جیره حاوی mg/kg 1000 اسانس تعداد سلول های گابلت نسبت به ماهیان شاهد بیشتر شده بود, در حالیکه در تیمار حاوی غلظت کمتر اسانس, تعداد این سلولها نسبت به تیمار شاهد کمتر بود. به رغم مشاهده تغییرات مشخص در شاخص های اندازه گیری شده, تنها قطر سلول های کبدی در ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی غلظت بالای اسانس با سایر تیمار ها اختلاف معنی داری نشان دادند و اندازه این سلول ها در ماهیان این تیمار نسبت به سایر تیمار ها بزرگتر بود. به طور کلی با توجه به افزایش نسبت توسعه لایه مخاطی به سروزی و همچنین کاهش تعداد سلول های گابلت در ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی mg/kg 500 اسانس زیره سبز, بنظر می رسد استفاده از غلظت های پایین اسانس در جیره می تواند منجر به بهبود ویژگی های هیستولوژیک دستگاه گوارش گورخر ماهی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهریاری مقدم، محسن، و احمدی فر، احسان. (1397). بررسی تغییرات بافت دستگاه گوارش گورخر ماهی (Danio rerio) تغذیه شده با جیره حاوی اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 27(4 )، 25-35. SID. https://sid.ir/paper/5139/fa

    Vancouver: کپی

    شهریاری مقدم محسن، احمدی فر احسان. بررسی تغییرات بافت دستگاه گوارش گورخر ماهی (Danio rerio) تغذیه شده با جیره حاوی اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1397؛27(4 ):25-35. Available from: https://sid.ir/paper/5139/fa

    IEEE: کپی

    محسن شهریاری مقدم، و احسان احمدی فر، “بررسی تغییرات بافت دستگاه گوارش گورخر ماهی (Danio rerio) تغذیه شده با جیره حاوی اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum)،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 27، no. 4 ، pp. 25–35، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/5139/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button