مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

537
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

234
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی بوم شناختی خوریات استان هرمزگان (خورهای خمیر، تیاب و جگین) با استفاده از شاخص زیستی AMBI

صفحات

 صفحه شروع 20 | صفحه پایان 39

چکیده

 این مطالعه با هدف بررسی وضعیت بوم شناختی و ارزیابی تاثیر فعالیت های انسانی بر خوریات خمیر, تیاب و جگین با استفاده از شاخص زیستی AMBI طی یک سال نمونه برداری صورت گرفت. در طول مدت زمان انجام این مطالعه 165 آرایه بزرگ بی مهره کفزی شناسایی گردید, که شامل 7 شاخه کرم های حلقوی (65 آرایه), نرم تنان (65 آرایه), بندپایان (28 آرایه), خارپوستان (3 آرایه), مرجانیان (2 آرایه), نمرته آ (1 آرایه) و نماتودا (1 آرایه) بودند. کرم های پرتار با فراوانی 37.57% از فروانی کل, بیشترین تعداد گونه بزرگ بی مهرگان کفزی را به خود اختصاص دادند. میانگین شاخص AMBI در تمام فصول نمونه برداری از 1.12±0.09 (فصل بهار) تا 5.08±0.15 (فصل پاییز) متغیر بود. حداکثر مقادیر AMBI مربوط به ایستگاه 6 (بهار: 4.12±0.81؛ تابستان: 5.01±0.56؛ پاییز: 5.08±0.15؛ زمستان: 4.42±0.07) و حداقل میزان آن در ایستگاه های 7 (بهار: 1.12±0.09؛ تابستان: 1.24±0.07) و 1 (پاییز: 1.25±0.07؛ زمستان: 1.33±0.24) مشاهده شد. نتایج حاصل از وضعیت بوم شناختی خوریات مورد مطالعه بر اساس شاخص AMBI نشان داد که خور خمیر در طول سال در طبقات «اندکی آلوده» تا «نسبتا آلوده», خور تیاب در طبقات «اندکی آلوده» تا «به شدت آلوده» و خور جگین در طبقه «اندکی آلوده» طبقه بندی شدند. نتایج نشان داد که شاخص AMBI شاخص مناسبی برای تفکیک نواحی با حداقل تاثیر فعالیت های انسانی از مناطق تحت تاثیر این فعالیت ها می باشد و می تواند به عنوان ابزار مدیریت قوی در برنامه های پایشی استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریفی نیا، مسلم، طاهری زاده، محمدرضا، ایمان پورنمین، جاوید، و کامرانی، احسان. (1397). ارزیابی بوم شناختی خوریات استان هرمزگان (خورهای خمیر, تیاب و جگین) با استفاده از شاخص زیستی AMBI. بوم شناسی آبزیان، 7(4 )، 20-39. SID. https://sid.ir/paper/513935/fa

    Vancouver: کپی

    شریفی نیا مسلم، طاهری زاده محمدرضا، ایمان پورنمین جاوید، کامرانی احسان. ارزیابی بوم شناختی خوریات استان هرمزگان (خورهای خمیر, تیاب و جگین) با استفاده از شاخص زیستی AMBI. بوم شناسی آبزیان[Internet]. 1397؛7(4 ):20-39. Available from: https://sid.ir/paper/513935/fa

    IEEE: کپی

    مسلم شریفی نیا، محمدرضا طاهری زاده، جاوید ایمان پورنمین، و احسان کامرانی، “ارزیابی بوم شناختی خوریات استان هرمزگان (خورهای خمیر, تیاب و جگین) با استفاده از شاخص زیستی AMBI،” بوم شناسی آبزیان، vol. 7، no. 4 ، pp. 20–39، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/513935/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button