مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

543
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

191
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

غربال ژنوتیپ های مختلف گندم در پاسخ به کلات معمولی و کود نانوکلات آهن در محلول غذایی

صفحات

 صفحه شروع 123 | صفحه پایان 133

چکیده

 در سال های اخیر, تحقیق در رابطه با کاربرد ترکیبات نانو در زمینه های مختلف, از جمله در بخش کشاورزی, مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به اهمیت ارزیابی سرنوشت و عملکرد نانوذرات در سیستم های گیاهی, در این بررسی, پاسخ 13 رقم گندم نسبت به کود نانوکلات آهن در محلول غذایی هوگلند و تحت شرایط کلات آهن معمولی و نانوکلات آهن با غلظت 22.5 میلی گرم در لیتر مورد مطالعه قرار گرفت. این آزمایش در گلخانه تحقیقاتی مرکز پژوهشی کشت بدون خاک, دانشگاه صنعتی اصفهان, در بهار سال 1392 اجرا شد. نتایج نشان داد که در بین ارقام مختلف گندم, واکنش های مثبت و منفی قابل ملاحظه ای نسبت به کود نانوکلات آهن وجود دارد. نتایج نشان داد که در شرایط کاربرد کلات آهن معمولی, بین صفات مورد مطالعه, تعداد پنجه و نسبت ریشه به بخش هوایی بیشترین ضریب تغییرات را دارا بودند و کمترین ضریب تغییرات در فلورسانس کلروفیل و سطح برگ سبز مشاهده شد. در شرایط کاربرد نانوکلات آهن نیز به ترتیب صفات تعداد پنجه و نسبت ریشه به بخش هوایی بیشترین ضریب تغییرات و فلورسانس کلروفیل از کمترین ضریب تغییرات برخوردار بودند. کود نانوکلات آهن به ترتیب منجر به کاهش 14.1, 9.5 و 8.9 درصدی میانگین ماده خشک شاخساره, سطح برگ و حجم ریشه و نیز افزایش 13.7 درصدی نسبت ریشه به بخش هوایی برخی از ارقام گندم در مقایسه با کلات آهن معمولی شد. در پاسخ به کود نانوکلات آهن نسبت به کلات آهن معمولی, لاین 9 شوری با 14.49 درصد افزایش و رقم استار با 51.82 درصد کاهش به ترتیب بیشترین و کمترین میزان تغییرات ماده خشک کل را به خود اختصاص دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیدی نرگسی، صادق، زاهدی، مرتضی، عشقی زاده، حمیدرضا، و خوشگفتارمنش، امیرحسین. (1394). غربال ژنوتیپ های مختلف گندم در پاسخ به کلات معمولی و کود نانوکلات آهن در محلول غذایی. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 6(23)، 123-133. SID. https://sid.ir/paper/514088/fa

    Vancouver: کپی

    امیدی نرگسی صادق، زاهدی مرتضی، عشقی زاده حمیدرضا، خوشگفتارمنش امیرحسین. غربال ژنوتیپ های مختلف گندم در پاسخ به کلات معمولی و کود نانوکلات آهن در محلول غذایی. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1394؛6(23):123-133. Available from: https://sid.ir/paper/514088/fa

    IEEE: کپی

    صادق امیدی نرگسی، مرتضی زاهدی، حمیدرضا عشقی زاده، و امیرحسین خوشگفتارمنش، “غربال ژنوتیپ های مختلف گندم در پاسخ به کلات معمولی و کود نانوکلات آهن در محلول غذایی،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 6، no. 23، pp. 123–133، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/514088/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button