مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,055
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,059
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای پایداری اکسیداتیو، عدد پراکسید، عدد یدی با نوع، مقدار و فعالیت آنتی اکسیدان سنتزی استخراج شده از روغن های خوراکی

صفحات

 صفحه شروع 139 | صفحه پایان 150

چکیده

 یکی از پرکاربردترین روش های افزایش ماندگاری روغن ها و چربی ها, استفاده از آنتی اکسیدان های سنتزی است که افزودن بیش از حد مجاز این ترکیبات می تواند اثرات مخربی روی سلامتی افراد جامعه بگذارد. هدف از انجام این پژوهش تعیین مقادیر آنتی اکسیدان های سنتزی با توجه به نوع عملکرد آن ها است. بنابراین, انواع روغن های خوراکی شامل: زیتون, کنجد, مخلوط, سرخ کردنی, سویا, کلزا و ذرت از بازار تهران خریداری شد. سپس مقدار و نوع آنتی اکسیدان های سنتزی, عدد یدی, عدد پراکسید, پایداری اکسیداتیو و ترکیب اسیدهای چرب آن ها بر اساس روش های آزمون ذکر شده, به ترتیب, در استاندارد بین المللی AOCS Ce 6-86, و استانداردهای ملی به شماره های4886, 4179, 3734, و4090 اندازه گیری شد. میزان فعالیت آنتی اکسیدانی, آنتی اکسیدان سنتزی استخراج شده از روغن های خوراکی نیز به روش DPPH اندازه گیری شد. پرکاربردترین آنتی اکسیدان سنتزی مصرفی در صنعت تولید روغن ایران ترشیاری بوتیل هیدروکینون (TBHQ) شناسایی شد. مقدار آنتی اکسیدان های سنتزی موجود در اکثر روغن ها در حد مجاز تعیین شده در استاندارد ملی ایران به شماره 3608 بود. نتایج حاصل از اندازه گیری عدد پراکسید, مقاومت اکسیداتیو, فعالیت آنتی اکسیدانی و عدد یدی در نمونه های روغن تحت بررسی با توجه به پروفایل اسیدهای چرب و مقدار آنتی اکسیدان سنتزی در آن ها, نمایانگر عملکرد مناسب آنتی اکسیدان سنتزی افزوده شده به آن ها بود. از سوی دیگر ارتباط مستقیم بین مقدار آنتی اکسیدان های سنتزی با فعالیت آنتی اکسیدانی آن و مقاومت وارتباط معکوس با عدد پراکسید و یدی در نمونه های تحت بررسی مشاهده شد. همچنین نوع و میزان آنتی اکسیدان مندرج روی برچسب برخی از نمونه ها با نوع و میزان آنتی اکسیدان افزوده شده مغایر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شعبانی، ژیلا، رشیدی، لادن، پیراوی ونک، زهرا، و غلامی، زهرا. (1398). بررسی مقایسه ای پایداری اکسیداتیو, عدد پراکسید, عدد یدی با نوع, مقدار و فعالیت آنتی اکسیدان سنتزی استخراج شده از روغن های خوراکی. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 11(4 (پیاپی 42))، 139-150. SID. https://sid.ir/paper/515381/fa

    Vancouver: کپی

    شعبانی ژیلا، رشیدی لادن، پیراوی ونک زهرا، غلامی زهرا. بررسی مقایسه ای پایداری اکسیداتیو, عدد پراکسید, عدد یدی با نوع, مقدار و فعالیت آنتی اکسیدان سنتزی استخراج شده از روغن های خوراکی. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1398؛11(4 (پیاپی 42)):139-150. Available from: https://sid.ir/paper/515381/fa

    IEEE: کپی

    ژیلا شعبانی، لادن رشیدی، زهرا پیراوی ونک، و زهرا غلامی، “بررسی مقایسه ای پایداری اکسیداتیو, عدد پراکسید, عدد یدی با نوع, مقدار و فعالیت آنتی اکسیدان سنتزی استخراج شده از روغن های خوراکی،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 11، no. 4 (پیاپی 42)، pp. 139–150، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/515381/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button