مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,812
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

578
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره های پوست و پالپ انجیر در پایداری اکسایشی روغن کانولا به عنوان جایگزین آنتی اکسیدان سنتزی

صفحات

 صفحه شروع 503 | صفحه پایان 516

چکیده

 نگرانی از ایمنی آنتی اکسیدان های سنتزی به تحقیقات گسترده ای درباره گیاهان که منبع غنی از آنتی اکسیدان های طبیعی هستند منجر شد. میوه انجیر حاوی مقادیر زیادی ترکیبات فنولی, فلاوونوئیدی و آنتوسیانین ها است که مهمترین آنتی اکسیدان های طبیعی می باشند. در پژوهش حاضر, فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های پوست و پالپ دو واریته انجیر (سبز و سیاه) مورد بررسی قرار گرفت. عصاره گیری با روش استخراج اولتراسوند با کمک حلال (اتانول- آب 70 درصد) انجام شد. سنجش میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی عصاره های استخراج شده به ترتیب به روش رنگ سنجی فولین- سیوکالتیو و آلومینیوم کلرید صورت گرفت. به طور کلی واریته سیاه میزان بالاتری از ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی را نسبت به واریته سبز نشان داد. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها با آزمون مهار رادیکال های DPPH, قدرت احیاکنندگی اتم آهن ارزیابی و با آنتی اکسیدان سنتزی TBHQ مقایسه شد. سپس کارایی عصاره پوست انجیر سیاه در غلظت 1میلی گرم در میلی لیتر در پایداری اکسایشی روغن کانولا با اندازه گیری عدد پراکسید, عدد تیوباربیتوریک اسید, شاخص پایداری اکسایشی, عدد اسیدی, دی ان مزدوج و شاخص رنگی طی شرایط حرارتی (دمای 180oC, بیست و چهار ساعت) با TBHQ مقایسه گردید. نتایج نشان داد عصاره پوست انجیر سیاه در کنترل اکسایش روغن کانولا بیشترین اثر آنتی اکسیدانی را داشته و قابل رقابت با TBHQ بود. بنابراین عصاره پوست انجیر واریته سیاه می تواند به عنوان منبع خوبی از ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدان ها در نظر گرفته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مقصودلو، الهه، اسماعیل زاده کناری، رضا، و رفتنی امیری، زینب. (1396). بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره های پوست و پالپ انجیر در پایداری اکسایشی روغن کانولا به عنوان جایگزین آنتی اکسیدان سنتزی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 13(4 (پیاپی 43))، 503-516. SID. https://sid.ir/paper/143581/fa

    Vancouver: کپی

    مقصودلو الهه، اسماعیل زاده کناری رضا، رفتنی امیری زینب. بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره های پوست و پالپ انجیر در پایداری اکسایشی روغن کانولا به عنوان جایگزین آنتی اکسیدان سنتزی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛13(4 (پیاپی 43)):503-516. Available from: https://sid.ir/paper/143581/fa

    IEEE: کپی

    الهه مقصودلو، رضا اسماعیل زاده کناری، و زینب رفتنی امیری، “بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره های پوست و پالپ انجیر در پایداری اکسایشی روغن کانولا به عنوان جایگزین آنتی اکسیدان سنتزی،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 4 (پیاپی 43)، pp. 503–516، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143581/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button