مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

443
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

220
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تهیه و مشخصه یابی پوشش زیست تخریب پذیر ضد میکروبی بر پایه نشاسته تقویت شده با آلوئه ورا/نانوکیتوزان برای بسته بندی نان

صفحات

 صفحه شروع 119 | صفحه پایان 130

چکیده

 در تحقیق حاضر, فیلم ضد میکروبی زیست تخریب پذیر بر پایه نشاسته ذرت به روش ریخته گری محلول تهیه شد. در ساختار این فیلم, از آلوئه ورا و نانوذرات کیتوزان به عنوان عوامل تقویت کننده و ضد میکروبی و از گلیسرول به عنوان ماده نرم کننده استفاده گردید. اثر مقدار نانوکیتوزان در سه سطح (0, 5/2 و 5%) و آلوئه ورا در سه سطح (0, 10, %20) بر ویژگی های مورفولوژیکی, مکانیکی, شفافیت, تراوش پذیری نسبت به بخار آب و نیز خاصیت ضد باکتریایی بر روی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی فیلم های تولید شده مورد بررسی قرار گرفتند. قطر هیدرودینامیکی نانوذرات کیتوزان سنتز شده در محدوده 40 تا nm 60 تعیین گردید. نتایج آزمون های مکانیکی نشان دادند که صمغ آلوئه ورا موجب کاهش و نانوذره کیتوزان باعث افزایش استحکام کششی فیلم نانوکامپوزیتی (تا 38/29%) گردیدند. در فیلم حاوی هر دو عامل, افزایش استحکام کششی به میزان 92/4% و ازدیاد طول 104% نسبت به نمونه شاهد مشاهده شد. به منظور بررسی خاصیت ضد باکتریایی فیلم های تهیه شده, تاثیر فیلم بر روی دو نوع باکتری پاتوژن مواد غذایی اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصل حاکی از آن بود که با افزایش غلظت نانوذرات کیتوزان و آلوئه ورا خواص ضد باکتریایی فیلم تولید شده افزایش یافته بطوریکه فیلم حاوی 5% نانوکیتوزان و 20% آلوئه ورا بیشترین خاصیت ضد باکتریایی را از خود نشان داد. بر اساس نتایج بدست آمده فعالیت ضد باکتریایی نانوکامپوزیت حاوی آلوئه ورا و نانوکیتوزان موجب افزایش قطر هاله عدم رشد باکتری اشرشیاکلی تا حدود 65/44% شده است در حالی که در مورد استافیلوکوکوس اورئوس به 5/78% هم رسید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زارعی، مریم، حسنی، علی، و هجری، زهرا. (1398). تهیه و مشخصه یابی پوشش زیست تخریب پذیر ضد میکروبی بر پایه نشاسته تقویت شده با آلوئه ورا/نانوکیتوزان برای بسته بندی نان. نانو مواد (تحقیقات مواد نانو کامپوزیتی)، 11(38 )، 119-130. SID. https://sid.ir/paper/516326/fa

    Vancouver: کپی

    زارعی مریم، حسنی علی، هجری زهرا. تهیه و مشخصه یابی پوشش زیست تخریب پذیر ضد میکروبی بر پایه نشاسته تقویت شده با آلوئه ورا/نانوکیتوزان برای بسته بندی نان. نانو مواد (تحقیقات مواد نانو کامپوزیتی)[Internet]. 1398؛11(38 ):119-130. Available from: https://sid.ir/paper/516326/fa

    IEEE: کپی

    مریم زارعی، علی حسنی، و زهرا هجری، “تهیه و مشخصه یابی پوشش زیست تخریب پذیر ضد میکروبی بر پایه نشاسته تقویت شده با آلوئه ورا/نانوکیتوزان برای بسته بندی نان،” نانو مواد (تحقیقات مواد نانو کامپوزیتی)، vol. 11، no. 38 ، pp. 119–130، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/516326/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button