مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

314
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

546
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ترکیبات زیست فعال آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر کیفیت روغن استخراجی از زائدات ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در طول نگهداری

صفحات

 صفحه شروع 117 | صفحه پایان 128

چکیده

 در این پژوهش, کیفیت نگهداری روغن استخراجی از زائدات ماهی قزل آلای رنگین کمان ( (Oncorhynchus mykissبا استفاده از ترکیبات زیست فعال گیاه آویشن شیرازی (Zataria multiflora) مور بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی در این تحقیق شامل تیمار شاهد (فاقد عصاره یا اسانس), تیمارهای با غلظت 600 و 1200 قسمت در میلیون عصاره ی آویشن شیرازی و تیمارهای با غلظت 600 و 1200 قسمت در میلیون اسانس آویشن شیرازی بودند. نمونه های روغن وارد لوله های آزمایش شده, پس از پیچیده شدن در ورق های آلومینیومی در دمای 50 درجه سانتی گراد انکوبه و در روزهای 0, 3, 6 و 9 آزمایش شدند. مقایسه نتایج بدست آمده از تیمارهای با غلظت 600 و 1200 قسمت در میلیون عصاره و اسانس با تیمار شاهد نشان داد که تعدادی از شاخص های شیمیایی روغن ها شامل عدد پراکسید (52/25 میلی اکی والان بر میلی گرم) و قهوه ای شدن غیر آنزیمی (93/0) در روز 9 دوره نگهداری در تیمار اسانس با غلظت 1200 قسمت در میلیون از کمترین مقدار برخوردار بودند, درحالیکه تعدادی دیگر از شاخص ها شامل میزان مواد واکنش گر با تیوباربیتوریک اسید (09/0 میلی گرم مالون آلدئید بر کیلوگرم), اسیدهای چرب آزاد (08/0 درصد اولیک اسید) و عدد آنزیدین (30/1) در روز 9 دوره نگهداری در تیمار های عصاره و اسانس 600 قسمت در میلیون کمترین مقدار را داشتند. از سوی دیگر, مقایسه مقادیر شاخص های کیفی اندازه گیری شده در تیمار شاهد و سایر تیمارها در روز 9 دوره نگهداری نشان داد که تقریبا همه شاخصها در تیمار شاهد مقادیر بیشتری داشتند که نشان دهنده فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره و اسانس گیاه آویشن شیرازی در کاهش سرعت فساد اکسیدانی و افزایش ماندگاری روغن های حاوی این عصاره و اسانس می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شرفی، فاطمه، حسینی، سیدمهدی، ناصری، محمود، و موسوی، سیدمحمد. (1398). اثر ترکیبات زیست فعال آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر کیفیت روغن استخراجی از زائدات ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در طول نگهداری. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 28(2 )، 117-128. SID. https://sid.ir/paper/5166/fa

    Vancouver: کپی

    شرفی فاطمه، حسینی سیدمهدی، ناصری محمود، موسوی سیدمحمد. اثر ترکیبات زیست فعال آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر کیفیت روغن استخراجی از زائدات ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در طول نگهداری. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1398؛28(2 ):117-128. Available from: https://sid.ir/paper/5166/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه شرفی، سیدمهدی حسینی، محمود ناصری، و سیدمحمد موسوی، “اثر ترکیبات زیست فعال آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر کیفیت روغن استخراجی از زائدات ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در طول نگهداری،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 28، no. 2 ، pp. 117–128، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/5166/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button