مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

350
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

119
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر دما بر جوانه زنی و تحرک ذخایر پروتئینی سه رقم گندم نان

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 60

چکیده

 به منظور بررسی اثر دما بر تحرک ذخایر پروتئینی ارقام گندم و برخی از ویژگیهای گیاهچه آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در آزمایشگاه تکنولوژی بذر دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی با سه تکرار به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایش شامل سه دمای جوانهزنی (10, 20 و 30 درجه سانتی گراد) و سه رقم گندم (سرداری, فینیکان و MV17 (بود. صفات مورد اندازهگیری شامل درصد و سرعت جوانهزنی, وزن خشک گیاهچه, میزان پروتئین و پروتئاز, شاخص تنفس و توزیع ماده خشک به بخشهای مختلف گیاهچه بود. نتایج نشان داد که در همه ارقام دمای 20 درجه موجب نیل به حداکثر درصد, سرعت و میانگین مدت زمان جوانه زنی گردید. بیشترین مقدار پروتئین باقی مانده بذر (7/8 (% در رقم سرداری و دمای 10 درجه و کمترین فعالیت آنزیم پروتئاز (63/4 واحد بر میلی گرم پروتئین) در همین دما, ولی در رقم فینیکان مشاهده شد. حداکثر میزان مصرف ذخایر بذر در فرایند تنفس (21/20 (در رقم MV17 و در دمای 30 درجه مشاهده شد. بیشترین میزان کارایی تحرک ذخایر پروتئینی بذر به طور مشترک مربوط به ارقام فینیکان و MV17) به ترتیب 23/1 و 2/1 (در دمای 20 درجه بود. تخصیص مواد غذایی بذر برای رشد ریشه چه و ساقه چه در ارقام و دماهای مختلف متفاوت بود و رقم MV17 حداکثر تخصیص به ریشه چه (27/6 (%و رقم فینیکان حداکثر تخصیص به ساقه چه (84/15 (%را در دمای 20 درجه نشان داد. کارایی تحرک ذخایر پروتئینی هر سه رقم در دمای 20 درجه یکسان بود, ولی رقم MV17 در دمای 10 درجه و رقم فینیکان در دمای 30 درجه کارایی بیشتری داشتند. در مجموع, بالا بودن درصد جوانهزنی رقم MV17 را در دمای 20 درجه میتوان به بیشتر بودن فعالیت آنزیم پروتئاز نسبت داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صدقی، محمد. (1394). تاثیر دما بر جوانه زنی و تحرک ذخایر پروتئینی سه رقم گندم نان. علوم و فناوری بذر ایران، 4(1 )، 53-60. SID. https://sid.ir/paper/516745/fa

    Vancouver: کپی

    صدقی محمد. تاثیر دما بر جوانه زنی و تحرک ذخایر پروتئینی سه رقم گندم نان. علوم و فناوری بذر ایران[Internet]. 1394؛4(1 ):53-60. Available from: https://sid.ir/paper/516745/fa

    IEEE: کپی

    محمد صدقی، “تاثیر دما بر جوانه زنی و تحرک ذخایر پروتئینی سه رقم گندم نان،” علوم و فناوری بذر ایران، vol. 4، no. 1 ، pp. 53–60، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/516745/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button