Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

937
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

491
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دما و غلظت بر رفتار رئولوژیکی کنسانتره توت سفید

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 58

چکیده

 آگاهی از رفتار رئولوژیکی عصاره میوه ها برای کنترل کیفیت, کنترل فرآیند و کاربردهای مهندسی حائز اهیمت است. دما و غلظت پرکاربردترین عوامل مورد استفاده برای مطالعه رفتار رئولوژیکی مواد غذایی هستند. در پژوهش حاضر, اثر دما و غلظت روی رفتار رئولوژیکی کنسانتره توت سفید با استفاده از رئومتر در محدوده دمایی 25 تا 45 درجه سانتی گراد و بریکس 45 تا 65 و سرعت های برشی 0 تا s-1 200 مورد بررسی قرار گرفت. از معادله آرنیوس برای تعیین اثر دما روی ویسکوزیته کنسانتره توت سفید استفاده شد و مقادیر انرژی فعال سازی محاسبه گردید. علاوه بر این, اثر غلظت روی ویسکوزیته توسط روابط قانون توان و نمایی و اثر ترکیبی دما و غلظت روی ویسکوزیته کنسانتره توت سفید توسط ترکیب کردن معادله آرنیوس با قانون توان یا رابطه نمایی مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های کنسانتره توت سفید دارای رفتار نیوتنی بودند (شاخص رفتار جریانی بین 98/0 تا 1) و مدل قانون توان به عنوان بهترین مدل رئولوژیکی برازش شده با داده های آزمایشی انتخاب شد (999/0≤ R2). وابستگی ویسکوزیته به دما و غلظت به خوبی توسط معادله آرنیوس (99/0≤ R2) و رابطه نمایی (95/0≤ R2) توصیف شد. مقادیر انرژی فعال سازی بسته به غلظت ها از 97/22 تا 14/47 کیلوژول بر مول متغیر بود. علاوه بر این, اثر ترکیبی دما و غلظت روی ویسکوزیته کنسانتره توت سفید به خوبی توسط مدل نمایی (95/0≤ R2) توصیف شد. به طور کلی, نتایج پژوهش حاضر می تواند در فرآوری کنسانتره توت سفید برای آگاهی اولیه از خواص رئولوژیکی آن مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آریان فر، اکرم، و امیری قندشتنی، رویا. (1398). اثر دما و غلظت بر رفتار رئولوژیکی کنسانتره توت سفید. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 11(3)، 49-58. SID. https://sid.ir/paper/516811/fa

    Vancouver: کپی

    آریان فر اکرم، امیری قندشتنی رویا. اثر دما و غلظت بر رفتار رئولوژیکی کنسانتره توت سفید. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1398؛11(3):49-58. Available from: https://sid.ir/paper/516811/fa

    IEEE: کپی

    اکرم آریان فر، و رویا امیری قندشتنی، “اثر دما و غلظت بر رفتار رئولوژیکی کنسانتره توت سفید،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 11، no. 3، pp. 49–58، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/516811/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا