Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

764
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

219
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر زمان نگهداری درمنه بیابانی (Artemisia deserti) بر فیتوشیمی، بازده اسانس و عصاره

صفحات

 صفحه شروع 111 | صفحه پایان 129

چکیده

 گیاهان دارویی منبع خوبی از ترکیبات بیولوژیکی فعال فیتوشیمیایی می باشند که به عنوان آنتی اکسیدان با رادیکال های آزاد مقابله می کنند. در این تحقیق بررسی روش های مختلف استخراج بر فیتوشیمی, بازده اسانس و عصاره های درمنه بیابانی تازه و دوسال مانده (مانده) Artemisia deserti صورت گرفته است. گیاه Artemisia deserti از مناطق غرب استان اصفهان (ارتفاعات گلپایگان) درنیمه دوم شهریور سال 1391 برداشت شد و پس از خشک شدن و آماده سازی آزمون ها روی آن انجام شدند و بعد از دوسال مجددا مورد آزمون قرار گرفته است. اسانس و عصاره های اتانولی, متانولی و n - هگزان گیاه Artemisia deserti مانده و تازه با استفاده از روش تقطیر با آب (HD), تقطیر با بخار آب (SD) و استخراج از فاز جامد با ابزار سوکسله (SPE) , استخراج و با استفاده از کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی GC-MS, اجزای تشکیل دهنده آنها تفکیک و شناسایی شدند. در مطالعات فیتو شیمیایی, برای ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنلی اسانس و عصاره های این گیاه از روش تخریب رادیکال های آزاد DPPH, مهار پراکسید اسیون لینولئیک اسید در سیستم بتا کاروتن - لینو لئیک اسید و روش فولین- سیوکالتیو به ترتیب استفاده شدند. عمده ترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس درمنه بیابانی (مانده وتازه), کامفور, 1و8- سینئول, پیپریتون و لاواندیولول بودند. نتایج بدست آمده نشان داد که عصاره ها از جمله, عصاره های متانولی و اتانولی گیاه تازه دارای بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی در آزمون مهار رادیکال های آزاد (DPPH (IC50 برابر با 278.36 و 356.63 میکرو گرم بر میلی لیتر) و در ممانعت از اکسید اسیون لینو لئیک اسید عصاره های متانولی و اتانولی گیاه تازه به ترتیب (75.03 و 72.42 درصد) بودند. این پارامتر ها برای بوتیل هیدروکسی تولوئن (BHT) به عنوان کنترل مثبت به ترتیب 58/ 27 میکرو گرم بر میلی لیتر و 92.30درصد بدست آمدند. میزان ترکیبات فنلی برای عصاره های متانولی و اتانولی گیاه تازه به ترتیب (161.51 و 165.65 میکروگرم گالیک اسید بر گرم عصاره) بدست آمدند. نتایج بدست آمده نشان داد که قدرت آنتی اکسیدان عصاره های متانولی و اتانولی نسبت به قدرت آنتی اکسیدانی اسانس قوی تر می باشند که دلیل آن تفاوت در میزان ترکیبات فنلی آنها می تواند باشد. قدرت آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنلی گیاه درمنه تازه بیشتر از گیاه درمنه دو سال مانده (مانده) بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهرامی سامانی، لیلا، فولادگر، مسعود، و امجد، لیلا. (1394). بررسی تاثیر زمان نگهداری درمنه بیابانی (Artemisia deserti) بر فیتوشیمی, بازده اسانس و عصاره. شیمی کاربردی، 10(35)، 111-129. SID. https://sid.ir/paper/519737/fa

    Vancouver: کپی

    بهرامی سامانی لیلا، فولادگر مسعود، امجد لیلا. بررسی تاثیر زمان نگهداری درمنه بیابانی (Artemisia deserti) بر فیتوشیمی, بازده اسانس و عصاره. شیمی کاربردی[Internet]. 1394؛10(35):111-129. Available from: https://sid.ir/paper/519737/fa

    IEEE: کپی

    لیلا بهرامی سامانی، مسعود فولادگر، و لیلا امجد، “بررسی تاثیر زمان نگهداری درمنه بیابانی (Artemisia deserti) بر فیتوشیمی, بازده اسانس و عصاره،” شیمی کاربردی، vol. 10، no. 35، pp. 111–129، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/519737/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا