مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

745
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

687
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر فرآیند ریزپوشانی با استفاده از خشک کن انجمادی بر خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و آنتی اکسیدانی اسانس گلپر

صفحات

 صفحه شروع 123 | صفحه پایان 136

چکیده

 این پژوهش با هدف بررسی تأثیر فرآیند ریزپوشانی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی اسانس گلپر طی مدت نگهداری انجام این پژوهش با هدف بررسی تأثیر فرآیند ریزپوشانی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی اسانس گلپر طی مدت نگهداری انجام گرفت. بدین منظور ابتدا امولسیون روغن در آب حاوی 10درصد ماده وزنی خشک اسانس گلپر در محلول های آبی حاوی 5 و10درصد مواد دیواره (بتاسیکلودکسترین و کازئینات سدیم) با کمک امواج فراصوت (به مدت 3دقیقه, شدت 100 درصد و فرکانس20کیلوهرتز) تهیه شد و سپس با استفاده از خشک کن انجمادی در دمای 55-درجه سلسیوس خشک گردید. خصوصیات ریزکپسول های حاصل, نظیر راندمان ریزپوشانی ترکیبات مؤثره, رطوبت, دانسیته توده, اندازه قطر ذرات, ریزساختار ریزکپسول ها (میکروسکوپ الکترونی), قدرت احیاء کنندگی آهن Ш (FRAP) و اندازه گیری ترکیبات فنلی مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین طی مدت 42 روز نگهداری در دمای 4 و 25 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 75درصد سرعت رهایش ترکیبات فنلی اسانس مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که حفاظت از ترکیبات مؤثرة (ترکیبات فنلی) اسانس گلپر ریزپوشانی شده با ماده دیواره کازئینات سدیم (181میکروگرم بر 100گرم) در مقایسه با مادة دیواره بتاسیکلودکسترین (138 میلی گرم بر 100گرم) بیشتر بود. با افزایش غلظت بتاسیکلودکسترین و کازئینات سدیم از 5 به 10 درصد, میزان مواد مؤثرة اسانس گلپر در ریزکپسول ها افزایش یافت (از 121 به 161میکروگرم بر 100گرم). ریزکپسول های حاصل از هر دو مادةدیواره, شکل هندسی مشخصی نداشتند و محدودة اندازه قطر ذرات آنها تقریباً یکسان بود؛ هرچند, اندازه قطر ریزکپسول های حاوی دیوارة کازئینات سدیم 10درصد, کمی بیشتر ازسایر ریزکپسول ها بود. طی 42 روز نگهداری ریزکپسول ها در شرایط دمایی مختلف, مقادیر ترکیبات فنلی اسانس گلپر کاهش یافت (05/0 >p). ریزکپسول های حاوی غلظت 10 درصد کازئینات-سدیم بعد از 42 روز نگهداری در 4 درجه سلسیوس, با نیمه عمر 231 روز, کمترین میزان کاهش ترکیبات فنلی را داشتندکه به عنوان تیمار بهینه معرفی شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بادفرسا، حسین، احمدزاده قویدل، ریحانه، و شرایعی، پروین. (1397). تاثیر فرآیند ریزپوشانی با استفاده از خشک کن انجمادی بر خصوصیات فیزیکی, شیمیایی و آنتی اکسیدانی اسانس گلپر. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 10(2)، 123-136. SID. https://sid.ir/paper/520868/fa

    Vancouver: کپی

    بادفرسا حسین، احمدزاده قویدل ریحانه، شرایعی پروین. تاثیر فرآیند ریزپوشانی با استفاده از خشک کن انجمادی بر خصوصیات فیزیکی, شیمیایی و آنتی اکسیدانی اسانس گلپر. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1397؛10(2):123-136. Available from: https://sid.ir/paper/520868/fa

    IEEE: کپی

    حسین بادفرسا، ریحانه احمدزاده قویدل، و پروین شرایعی، “تاثیر فرآیند ریزپوشانی با استفاده از خشک کن انجمادی بر خصوصیات فیزیکی, شیمیایی و آنتی اکسیدانی اسانس گلپر،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 10، no. 2، pp. 123–136، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/520868/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button