مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

151
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

93
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی مولکولی لاکتوباسیل های جدا شده از پنیرهای سنتی شهرستان بندرعباس

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 89

چکیده

 سابقه و هدف: لاکتوباسیل ها ارگانیسم هایی گرم مثبت, کاتالاز منفی, بدون اسپور و میله ای شکل هستند. تاکنون بیش از 90 گونه از این باکتری ها شناخته شده است. سوش های متعددی از لاکتوباسیل های پروبیوتیک در طیف وسیعی از محصولات غذایی انسان وجود دارد. شناسایی این باکتری ها در محصولات لبنی سنتی, امکان استفاده از آن ها را در تولید فرآورده های لبنی صنعتی مطبوع تر فراهم می آورد. انتخاب روش های قابل اطمینان, برای شناسایی لاکتوباسیل ها از اهمیت خاصی برخوردار است. روش های بیوشیمیایی وقت گیر و ابهام آمیز هستند. روش های مولکولی, مناسب تر و دقیق تر بوده و می توانند جایگزین روش های قبلی شوند. هدف از این تحقیق, جداسازی لاکتوباسیل ها از فلور موجود در پنیر سنتی شهرستان بندرعباس و شناسایی آن ها با استفاده از روش مولکولی PCR به عنوان یک ابزار موثر در شناسایی سویه های جدا شده است. مواد و روش ها: تعداد50 نمونه پنیر سنتی از شهرستان بندرعباس جمع آوری و سویه های لاکتوباسیل توسط روش های فنوتیپی جدا شدند. برای شناسایی مولکولی آن ها, از پرایمرهای s rRNA16 استفاده گردید. سپس محصول PCR جهت توالی یابی به شرکت پویا ژن گستر ارسال شد. توالی های به دست آمده در بانک ژنی NCBI بلاست شدند. یافته ها: در مجموع 3 سویه لاکتوباسیل شامل لاکتوباسیلوس پلانتاریوم (Lactobacillus plantarum), لاکتوباسیلوس هلوتیکوس (Lactobacillus helveticus) و لاکتوباسیلوس مورینوس (Lactobacillus murinus) شناسایی شد. نتیجه گیری: این سه سویه کیفیت محصولات لبنی این منطقه را تامین نموده و پتانسیل کاربرد در محصولات تولید شده در صنعت را دارا هستند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بازارچه شبستری، نیلوفر، و حاجی رضایی، معصومه. (1399). شناسایی مولکولی لاکتوباسیل های جدا شده از پنیرهای سنتی شهرستان بندرعباس. تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی، 10(39 )، 79-89. SID. https://sid.ir/paper/521174/fa

    Vancouver: کپی

    بازارچه شبستری نیلوفر، حاجی رضایی معصومه. شناسایی مولکولی لاکتوباسیل های جدا شده از پنیرهای سنتی شهرستان بندرعباس. تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی[Internet]. 1399؛10(39 ):79-89. Available from: https://sid.ir/paper/521174/fa

    IEEE: کپی

    نیلوفر بازارچه شبستری، و معصومه حاجی رضایی، “شناسایی مولکولی لاکتوباسیل های جدا شده از پنیرهای سنتی شهرستان بندرعباس،” تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی، vol. 10، no. 39 ، pp. 79–89، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/521174/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button