مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

584
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

605
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر متقابل جایگزینی جلبک Dunaliella salina با فرآورده های فرعی کشاورزی و پروبیوتیک Lactobacillus rhamnosus بر فعالیت آنزیم های گوارشی Artemia franciscana

صفحات

 صفحه شروع 155 | صفحه پایان 167

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی تاثیر جایگزینی جلبک Dunaliella salina با فرآورده های فرعی کشاورزی (سبوس گندم, سبوس برنج و ترکیب سبوس گندم/برنج) و پروبیوتیک Lactobacillus rhamnosus بر فعالیت آنزیم های گوارشی Artemia franciscana طی یک دوره کامل پرورشی 17 روزه پس از سیست گشایی انجام گرفت. این مطالعه بصورت یک آزمایش عاملی 2×4 شامل 8 تیمار غذایی (تلفیقی از سطوح مختلف جایگزینی جلبک Dunaliella salina با سبوس گندم, سبوس برنج, سبوس گندم/سبوس برنج به همراه پروبیوتیک) در قالب یک طرح کاملا تصادفی ساده و در سه تکرار طراحی و اجرا گردید. در پایان آزمایش فعالیت آنزیم های گوارشی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که تیمار سبوس گندم بدون پروبیوتیک بیشترین تاثیر را بر فعالیت آنزیم آمیلاز (2.06±0.3 میکرومول مالتوز بر میلی گرم پروتئین در دقیقه) داشت (p<0.05). آرتمیای تغذیه شده با جلبک Dunaliella salina و پروبیوتیک (7.11±0.87 واحد فعالیت آنزیمی بر میلی گرم پروتئین در دقیقه) دارای بیشترین فعالیت آلکالین پروتئازی و تیمار ترکیبی سبوس گندم/برنج به همراه پروبیوتیک (0.009±0.005 میلی مول پارانیتروفنل بر میلی گرم پروتئین بر ساعت) دارای بیشترین میزان فعالیت آنزیم لیپاز بودند (p<0.05). این مطالعه نشان داد که پروبیوتیک مورد استفاده در این آزمایش, موجب کاهش میزان فعالیت آنزیم آمیلاز گردید, اما اثر آن بر میزان فعالیت آنزیم های آلکالین پروتئاز و لیپاز با توجه به نوع منبع غذایی مورد استفاده بسیار متفاوت بود, به طور مثال در زمان تغذیه آرتمیاها با جلبک Dunaliella salina موجب افزایش قابل توجه فعالیت آنزیم آلکالین پروتئاز گردید, در حالیکه استفاده توام آن با ترکیب سبوس گندم و برنج موجب افزایش فعالیت آنزیم لیپاز شد. همچنین نتایج این آزمایش نشان داد که Artemia franciscana از قابلیت تنظیم الگوی آنزیم های گوارشی خود بر اساس نوع جیره مصرفی برخوردار است. بنابراین می توان چنین نتیجه گیری نمود که در کشت انبوه آرتمیا در استخرهای خاکی, استفاده همزمان سبوس گندم و برنج برای تغذیه آرتمیا موجب افت قابل توجه فعالیت آمیلاز و آلکالین پروتئاز می گردد که می تواند بر قابلیت هضم و سرانجام جذب مواد مغذی اثر گذاشته و سبب کاهش تولید یا افت کیفیت محصول نهایی گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عشقی، شاه نور، ایمانی، احمد، نوری، فرزانه، و آق، ناصر. (1395). اثر متقابل جایگزینی جلبک Dunaliella salina با فرآورده های فرعی کشاورزی و پروبیوتیک Lactobacillus rhamnosus بر فعالیت آنزیم های گوارشی Artemia franciscana. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 25(3)، 155-167. SID. https://sid.ir/paper/5212/fa

    Vancouver: کپی

    عشقی شاه نور، ایمانی احمد، نوری فرزانه، آق ناصر. اثر متقابل جایگزینی جلبک Dunaliella salina با فرآورده های فرعی کشاورزی و پروبیوتیک Lactobacillus rhamnosus بر فعالیت آنزیم های گوارشی Artemia franciscana. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1395؛25(3):155-167. Available from: https://sid.ir/paper/5212/fa

    IEEE: کپی

    شاه نور عشقی، احمد ایمانی، فرزانه نوری، و ناصر آق، “اثر متقابل جایگزینی جلبک Dunaliella salina با فرآورده های فرعی کشاورزی و پروبیوتیک Lactobacillus rhamnosus بر فعالیت آنزیم های گوارشی Artemia franciscana،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 25، no. 3، pp. 155–167، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/5212/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا