مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

619
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

407
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و قابلیت هضم برخی فرآورده های فرعی کشاورزی

صفحات

 صفحه شروع 412 | صفحه پایان 421

چکیده

 در این آزمایش خصوصیات فیزیکی, شیمیایی و تخمین دیواره سلولی موثر فیزیکی و قابلیت هضم چند محصول فرعی کشاورزی شامل لرد, تفاله و هسته خرما, تفاله انگور, پوسته پسته, تفاله لیموترش و کاه برنج به روش برون تنی (in vitro) تعیین گردید. داده های جمع آوری شده در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار آنالیز آماری شدند. خصوصیات فیزیکی, شیمیایی و قابلیت هضم در بین نمونه های خوراکی به طور معنی داری متفاوت بودند. کاه برنج با ظرفیت نگهداری آب بالا و دانسیته توده ای پایین بر روی فاز مایع شکمبه- نگاری شناور شده و سبب تحریک فرایند نشخوار می گردد. هسته خرما با دانسیته توده ای بالا تمایل به رسوب در شکمبه داشت. در بین خصوصیات شیمیایی, کربوهیدرات غیرفیبری تفاله لیموترش و پوسته پسته و پروتئین خام تفاله انگور, لرد و تفاله خرما با بقیه مواد خوراکی تفاوت معنی داری داشتند. با مشاهده نتایج خصوصیات فیزیکی, تفکیک اندازه ذرات و دیواره سلولی موثر فیزیکی, کاه برنج تامین کننده خصوصیات مناسب الیاف در جیره می باشد. همچنین تفاله انگور, هسته و لرد خرما می توانند تامین کننده بخشی از دیواره سلولی موثر فیزیکی جیره باشند. با استفاده از الک های جدید پنسیلوانیا, نسبت به نوع قدیمی آن, تفکیک اندازه ذرات و دیواره سلولی موثر فیزیکی دقیق تر محاسبه شد. در بین محصولات فرعی بررسی شده, از تفاله خرما با کربوهیدرات غیرفیبری و پروتئین مناسب و قابلیت هضم بالا می توان به نسبت بیشتری در جیره نشخوارکنندگان استفاده نمود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

دهقان، مجید، طهماسبی، رضا، دیانی، امید، و خضری، امین. (1390). تعیین خصوصیات فیزیکی, شیمیایی و قابلیت هضم برخی فرآورده های فرعی کشاورزی. پژوهش های علوم دامی ایران، 3(4)، 412-421. SID. https://sid.ir/paper/464976/fa

Vancouver: کپی

دهقان مجید، طهماسبی رضا، دیانی امید، خضری امین. تعیین خصوصیات فیزیکی, شیمیایی و قابلیت هضم برخی فرآورده های فرعی کشاورزی. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1390؛3(4):412-421. Available from: https://sid.ir/paper/464976/fa

IEEE: کپی

مجید دهقان، رضا طهماسبی، امید دیانی، و امین خضری، “تعیین خصوصیات فیزیکی, شیمیایی و قابلیت هضم برخی فرآورده های فرعی کشاورزی،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 3، no. 4، pp. 412–421، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/464976/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button