Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

489
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

283
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر اسید سالیسیلیک و زوال بذر بر شاخص های جوانه زنی و تغییرات آنزیم های آنتی اکسیدانی بذر گلرنگ (Carthamus tinctorius L. ) رقم صفه

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 64

چکیده

 بذر گیاهان روغنی مستعد زوال بوده و با گذشت زمان قدرت بذر در گیاهان روغنی سریع تر کاهش می یابد. به منظور بررسی اثر اسید سالیسیلیک برشاخص های جوانه زنی و تغییرات بیوشیمیایی بذر گلرنگرقم صفه در شرایط زوال, آزمایشی به صورت فاکتوریل, در قالب طرح کاملا تصافی با چهارو سه تکرار به ترتیب برای شاخص های جوانه زنی و بیوشیمیایی انجام شد. عامل اول شامل هفت سطح پرایمینگ بذر با اسیدسالیسیلیک صفر (آب مقطر), 50 و 100 میلی گرم در لیتربرای مدت زمان 24 و 48 ساعت در دمای 15 درجه سانتی گراد و بذر بدون پرایمینگ(شاهد) و عامل دوم شامل چهار سطح زوال تسریع شده بذر به مدت صفر, 2, 4 و 6 روز بود. نتایج نشان داد اثر متقابل پرایمینگ بذر وزوال بر سرعت جوانه زنی, درصد گیاهچه طبیعی, درصد گیاهچه غیر طبیعی, طول گیاهچه, بنیه وزنی, وزن خشک گیاهچه, بنیه طولی و هدایت الکتریکی در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود, ولی درصد جوانه زنی و میزان فعالیت کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز و میزان پروتئین فقط تحت تاثیر اثرات اصلی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش دوره زوال شاخص های جوانه زنی به طور معنی داری کاهش یافت و استفاده از تیمار پرایمینگ سبب افزایش در شاخص های جوانه زنی شد. میزان پروتئین و تغییرات کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز با افزایش زوال بذر کاهش یافت. اما استفاده از تیمار پرایمینگ, میزان پروتئین, کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز را تحت شرایط زوال و عدم زوال افزایش داد. در این تحقیق استفاده از تیمار پرایمینگ بذر با اسید سالیسیلیک 50 میلی گرم در لیتر برای مدت زمان 48 ساعت به طور معمول منجر به افزایش شاخص های جوانه زنی و فعالیت آنتی اکسیدانی و پروتئین محلول بذر گلرنگ نسبت به شاهد گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افروشه، رضا، بلوچی، حمیدرضا، موحدی دهنوی، محسن، و قرینه، محمدحسین. (1397). تأثیر اسید سالیسیلیک و زوال بذر بر شاخص های جوانه زنی و تغییرات آنزیم های آنتی اکسیدانی بذر گلرنگ (Carthamus tinctorius L. ) رقم صفه. علوم و فناوری بذر ایران، 7(1 )، 53-64. SID. https://sid.ir/paper/523331/fa

    Vancouver: کپی

    افروشه رضا، بلوچی حمیدرضا، موحدی دهنوی محسن، قرینه محمدحسین. تأثیر اسید سالیسیلیک و زوال بذر بر شاخص های جوانه زنی و تغییرات آنزیم های آنتی اکسیدانی بذر گلرنگ (Carthamus tinctorius L. ) رقم صفه. علوم و فناوری بذر ایران[Internet]. 1397؛7(1 ):53-64. Available from: https://sid.ir/paper/523331/fa

    IEEE: کپی

    رضا افروشه، حمیدرضا بلوچی، محسن موحدی دهنوی، و محمدحسین قرینه، “تأثیر اسید سالیسیلیک و زوال بذر بر شاخص های جوانه زنی و تغییرات آنزیم های آنتی اکسیدانی بذر گلرنگ (Carthamus tinctorius L. ) رقم صفه،” علوم و فناوری بذر ایران، vol. 7، no. 1 ، pp. 53–64، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/523331/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا