مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

305
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

123
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های جوانه زنی بذر ارقام کنجد (Sesamum indicum L. ) و رابطه آن با ترکیب اسیدهای چرب

صفحات

 صفحه شروع 119 | صفحه پایان 131

چکیده

 میزان روغن و ترکیب اسیدهای چرب از مهم ترین عوامل در ارزیابی و توصیف دانه های روغنی به شمار می روند. از سوی دیگر, جوانه زنی بذر و استقرار گیاهچه ها تحت تاثیر ذخایر موجود در بذر قرار دارند. از این رو, به منظور بررسی ویژگی های جوانه زنی بذر ارقام کنجد (Sesamum indicum L. ) و رابطه آن با ترکیب اسیدهای چرب در ساختار روغن, مطالعاتی در شرایط آزمایشگاه و گلخانه به صورت طرح کاملاً تصادفی با 15 تیمار و چهار تکرار در دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. در این مطالعات ارقام کنجد (شامل داراب 2, داراب 14, دشتستان 2, دشتستان 5, اسفراین, IS, JL-13, کلات, کاشمر, مشهد, اولتان, سیستان, TS-3, ورامین 2822 و یلو وایت) به عنوان تیمارهای آزمایش در نظر گرفته شدند. این ارقام از پژوهشکده گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد و نیز موسسه تحقیقات اصلاح وتهیه نهال و بذر در کرج تهیه شدند. طبق نتایج, کمترین متوسط زمان جوانه زنی1 (MGT) و متوسط زمان سبز شدن2 (MET) در ارقام دشتستان 2, دشتستان 5 و ISSبه دست آمد. در مقابل, بیشترین MGTو METTدر ارقام یلو وایت و مشهد مشاهده شد. اگر چه بین ارقام تفاوت معنی-داری از نظر غلظت نیتروژن دانه و درصد روغن مشاهده نشد, اما از نظر غلظت فسفر بین ارقام تفاوت معنی داری وجود داشت؛ به طوری که بیشترین و کمترین غلظت فسفر دانه به ترتیب در ارقام دشتستان 2 و یلو وایت مشاهده شد. به جز اسید اولئیک, لینولئیک و لینولنیک, سایر اسیدهای چرب ارتباط معنی داری با METنداشتند. بین اسید اولئیک با METهمبستگی منفی(R2= 0. 73**) و بین اسید لینولنیک با METهمبستگی مثبت و معنی داری(R2= 0. 93**) مشاهده شد. از این رو به نظر می رسد که بنیه بذر کنجد به شدت وابسته به ترکیب اسیدهای چرب غیر اشباع تشکیل دهنده روغن باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضوانی مقدم، پرویز، و سیدی، سیدمحمد. (1395). بررسی ویژگی های جوانه زنی بذر ارقام کنجد (Sesamum indicum L. ) و رابطه آن با ترکیب اسیدهای چرب. علوم و فناوری بذر ایران، 5(2 )، 119-131. SID. https://sid.ir/paper/523341/fa

    Vancouver: کپی

    رضوانی مقدم پرویز، سیدی سیدمحمد. بررسی ویژگی های جوانه زنی بذر ارقام کنجد (Sesamum indicum L. ) و رابطه آن با ترکیب اسیدهای چرب. علوم و فناوری بذر ایران[Internet]. 1395؛5(2 ):119-131. Available from: https://sid.ir/paper/523341/fa

    IEEE: کپی

    پرویز رضوانی مقدم، و سیدمحمد سیدی، “بررسی ویژگی های جوانه زنی بذر ارقام کنجد (Sesamum indicum L. ) و رابطه آن با ترکیب اسیدهای چرب،” علوم و فناوری بذر ایران، vol. 5، no. 2 ، pp. 119–131، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/523341/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button