مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

379
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

108
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف عصاره یوکا (Yucca schidigera) بر عملکرد رشد، راندمان تغذیه، ترکیبات بیوشیمیایی بدن ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) و کیفیت آب محیط پرورش

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 21

چکیده

 یکی از اهداف صنعت آبزی پروری, افزایش تولید ماهی با کمترین میزان استرس ناشی از ترشح آمونیاک است. گیاه یوکا (Yucca schidigera) از ساپونین های استروئیدی, پلی ساکاریدها و پلی فنل ها تشکیل شده است که فعالیت فلور روده را برای بهبود فرآیند گوارش افزایش می دهد, همچنین ظرفیت جذب زیادی برای ترکیبات مضر فرار مانند آمونیاک و سولفید هیدروژن دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات سطوح مختلف عصاره یوکا بر عملکرد رشد, تغذیه ماهی کپور (Cyprinuscarpio) و کیفیت آب محیط پرورش به مدت 60 روز بود. تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار T1 (شاهد, جیره بدون عصاره), تیمارهای T2, T3 و T4 (به ترتیب جیره حاوی 5/0, 1 و 5/1 درصد عصاره یوکا) بود. در قالب طرح کاملاً تصادفی, تعداد 360 قطعه ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی 04/0± 40/2 گرم و طول 05/0± 47/5 سانتی متر در 12 تانک 40 لیتری ذخیره سازی شد. سطوح مختلف عصاره بر روی غذای تجاری اسپری و در 4 نوبت روزانه مصرف شد. وزن نهایی در تیمار T4 در مقایسه با شاهد (T1) و سایر تیمارهای آزمایشی (T2 و T3) به طور معنی داری بالاتر بود (05/0p<). بطور مشابه, ضریب تبدیل غذایی (37/0± 01/2) و نسبت کارایی پروتئین (01/0± 17/0) به طور معنی داری نسبت به تیمار شاهد (به-ترتیب 31/0± 71/2 و 01/0± 14/0) بهتر بود. ترکیبات بیوشیمیایی لاشه اختلاف معنی دار آماری بین تیمارهای مختلف نشان داد (05/0p<). آنالیز ترکیبات بدن نشان داد که کمترین مقدار پروتئین و بیشترین مقدار چربی در تیمار T4 بترتیب 63/2± 87/62 درصد و 55/1± 29/26 درصد بدست آمد. پارامترهای فیزیکی و شیمیایی در محدوده توصیه شده برای ماهی کپور بود. تیمارهای آزمایشی نسبت به تیمار شاهد کمترین مقدار آمونیاک و بیشترین مقدار نیترات در محیط آبی پرورش را داشتند. نتایج این آزمایش نشان داد که, استفاده از عصاره یوکا می تواند باعث بهبود وضعیت رشد, تغذیه, ترکیبات لاشه و همچنین کیفیت آب محیط پرورش ماهی کپور معمولی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آدینه، حسین، هرسیج، محمد، و ناظر، عافیه. (1397). تاثیر سطوح مختلف عصاره یوکا (Yucca schidigera) بر عملکرد رشد, راندمان تغذیه, ترکیبات بیوشیمیایی بدن ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) و کیفیت آب محیط پرورش. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 27(3 )، 11-21. SID. https://sid.ir/paper/5254/fa

    Vancouver: کپی

    آدینه حسین، هرسیج محمد، ناظر عافیه. تاثیر سطوح مختلف عصاره یوکا (Yucca schidigera) بر عملکرد رشد, راندمان تغذیه, ترکیبات بیوشیمیایی بدن ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) و کیفیت آب محیط پرورش. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1397؛27(3 ):11-21. Available from: https://sid.ir/paper/5254/fa

    IEEE: کپی

    حسین آدینه، محمد هرسیج، و عافیه ناظر، “تاثیر سطوح مختلف عصاره یوکا (Yucca schidigera) بر عملکرد رشد, راندمان تغذیه, ترکیبات بیوشیمیایی بدن ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) و کیفیت آب محیط پرورش،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 27، no. 3 ، pp. 11–21، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/5254/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button