مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

184
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

121
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات جوانه زنی و قابلیت ماندگاری بذور یونجه در شرایط مختلف انبارداری

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 44

چکیده

 به منظور ارزیابی خصوصیات جوانه زنی و قابلیت ماندگاری بذور یونجه ذخیره شده در شرایط مختلف انبارداری آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در آزمایشگاه تحصیلات تکمیلی گروه زراعت دانشگاه ارومیه انجام گردید. آزمایش شامل رطوبت نسبی در شش سطح (50, 60, 70, 80 و 90 درصد) و شاهد (رطوبت اتاق) و مدت زمان نگهداری (0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 و 10 ماه) با سه تکرار انجام گردید. صفات مورد بررسی شامل شاخص های جوانه زنی, شاخص های رشد گیاهچه, بنیه بذر و قابلیت انبارداری بذور بود. نتایج نشان داد که تمام شاخص های جوانه زنی تحت تأثیر رطوبت نسبی و مدت زمان انبارداری قرار گرفتند. اثر متقابل رطوبت در مدت زمان انبارداری به جز یکنواختی جوانه زنی بر تمام شاخص های مورد بررسی معنی دار بود. بیشترین درصد جوانه زنی در شرایط شاهد (9/96 درصد) بود که بعد از 10 ماه انبارداری به 4/79 درصد رسید. افزایش رطوبت انبار موجب کاهش معنی داری در ضریب و یکنواختی جوانه زنی شد. سرعت جوانه زنی در ماه اول با میانگین 071/0 جوانه در روز, بالاترین مقدار بود که در رطوبت نسبی 90 درصد در 10 ماه بعد از انبارداری به میانگین 018/0 جوانه در روز کمترین مقدار را به خود اختصاص دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهرامی، شعله، تاج بخش، مهدی، و رضایی چیانه، اسماعیل. (1399). بررسی خصوصیات جوانه زنی و قابلیت ماندگاری بذور یونجه در شرایط مختلف انبارداری. علوم و فناوری بذر ایران، 9(3 )، 27-44. SID. https://sid.ir/paper/525741/fa

    Vancouver: کپی

    بهرامی شعله، تاج بخش مهدی، رضایی چیانه اسماعیل. بررسی خصوصیات جوانه زنی و قابلیت ماندگاری بذور یونجه در شرایط مختلف انبارداری. علوم و فناوری بذر ایران[Internet]. 1399؛9(3 ):27-44. Available from: https://sid.ir/paper/525741/fa

    IEEE: کپی

    شعله بهرامی، مهدی تاج بخش، و اسماعیل رضایی چیانه، “بررسی خصوصیات جوانه زنی و قابلیت ماندگاری بذور یونجه در شرایط مختلف انبارداری،” علوم و فناوری بذر ایران، vol. 9، no. 3 ، pp. 27–44، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/525741/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button